A Mary PopKidsé lett a Nagy-Szín-Pad!

Szoros hajrával, de végül papírforma szerint zárult a Nagy-Szín-Pad! döntője, amit vasárnap este rendeztek meg az Akváriumban.

IMG_6824_2

Május végén vette kezdetét a Nagy-Szín-Pad! versenysorozat, ahol a hazai könnyűzenei élet tizenöt feltörekvő előadója küzdött meg egymással. A jelentős anyagi támogatás mellett a legnagyobb tétje a versenynek az Arctic Monkeys (és a The Strypes) előtti fellépés a VOLT Fesztiválon. Az elődöntők után a szavazás meglepő eredményeket hozott: nagy esélyesek estek ki, és vitatott előadók kerültek be a legjobb öt közé. Vasárnap este így a Cloud9+, Deniz, az Ivan & The Parazol, a Mary PopKids és Szabó Balázs Bandája lépett színpadra az Akváriumban.

IMG_6768_2

Mióta újraindították a szavazást, a közösségi felületeket elárasztották a posztok, hirdetések és videók, amelyekben a döntősök a rajongók támogatásáért lobbiztak. Az izgalmakból kicsit visszavett a tény, hogy az aktuális állás végig követhető volt Facebookon, és persze a rajongótáborok mennyisége alapján sejteni lehetett, hogy mely fellépőknek van valós esélye a küzdelemben. A rendezvénysorozat népszerűségét leginkább a közmédiával való együttműködés növelte. Ennek köszönhetően – az utolsó elődöntőhöz hasonlóan – a döntőre is megtelt az Akvárium NagyHallja és szabadtéri lépcsősora is, ahol az érdeklődők nemcsak a benti eseményeket sugárzó kivetítőt figyelhették, hanem az este vendég-műsorvezetőjének, Fluornak a bohóckodását is. Utóbbi technikai profizmusát az is mutatta, hogy az eredményhirdetés előtt nagyjából húsz perccel, a Mary PopKids-el készített interjúban már „nyertesként” aposztrofálta a zenekart.

Az estét a Cloud9+ indította, akik a legfiatalabb formációként kevés eséllyel, ám annál több lelkesedéssel vettek részt a döntőben. A zenekar a tizenöt percnyi fellépési idő alatt megmutatta, hogy bennük minden megvan ahhoz, hogy egy vad „ereszd el a hajam” bulival mozgassák meg a tömeget. Őket a verseny nagy kérdőjele, Deniz követte a színpadon, aki a legtöbb rajongóval rendelkezvén első helyen jutott be a top 5-be. A rapper még egy dalpremierrel is készült az estére, de a Csoda című új szám, és a tehetségmutató témájába vágó Nagyszínpad sem volt elég ahhoz, hogy feljusson az áhított méretű pódiumra.

Az Ivan & The Parazol már profi előadással szórakoztatta a publikumot. A rock’n’roll fiatal magyar titánjai teljes mértékben az Arctic Monkeys profiljába vágnak, ezért sokan őket várták befutóként. Ők voltak az egyetlenek, akiknek a pénzjutalom hasznosabb lett volna a népszerűsítési kampánynál, hiszen bár vasárnap nem, de pénteken (július 4.) ők is a VOLT nagyszínpadán zenélnek majd, és a Sziget idei himnusza is az ő slágerük. Az utánuk fellépő Mary PopKids nagy érdeme, hogy tudtak újat mutatni az elődöntő után. A Víztükörben újrahangszerelt, gospel változatát előadva igazi közvetlen, felszabadult örömzenélést hallhattunk tőlük, ami el is nyerte méltó jutalmát. A Nagy-Szín-Pad! döntőjében utoljára Szabó Balázs Bandája zenélt, akikben szintén komoly potenciál rejlett, hiszen rendkívül magas színvonal és komoly rajongótábor fémjelzi a nevüket. Az együttesnek sikerült megteremtenie a koncertjeikre is jellemző összeborulós – közösen éneklős hangulatot, de ez is csak a harmadik helyig juttatta őket.

IMG_6853_2

Az eredményhirdetés feszült pillanatait a Punnany Massif beköszönése előzte meg, akik a legismertebb slágereikkel szórakoztatták a jelenlévőket. A sors iróniája, hogy éppen ők léptek fel vendégelőadóként, akik már kollaboráltak a PopKids-el a Mosoly című dalban, meghozva ezzel a népszerűséget az akkor még alig ismert formációnak. A végeredmény tehát nem hozott meglepetést – ahogyan azt a látnoki képességekkel megáldott Fluor is megjósolta – a Mary PopKids nyerte a Nagy-Szín-Pad!-ot. Az eddig látottak és hallottak alapján a „future pop” úttörőitől egy változatos, összeszedett és jókedvű koncertre számíthatunk a VOLT utolsó napján, így nem kell aggódnunk, hogy Alex Turnerék elégedetlenek lennének a magyar előzenekarukkal.

Fotók: Polgár András

Az eseményről készült további képeket a galériában tekinthetitek meg!

[portfolio_slideshow id=16860]

Written by: