Kispál után is van élet – mindenképp gyere Orfűre!

Igaz, hogy már hónapokkal ezelőtt elfogytak a Kispál és a Borz újraalakuló koncertjére a jegyek és a négynapos bérletek, de csüggedni nem kell, a fesztivál rendszeres látogatójaként mondom: a FOO, Kispál ide vagy oda, az év legjobb fesztiválja szokott lenni; miért lenne ez éppen idén másképp?

1048766_636075919754805_1839837987_o

Szóval aki csak a Kispál koncertre jönne, az gondolja újra, hogy maradjon-e még három napot – érdemes lesz, hiszen a fesztivál csütörtöktől szombatig öt színpadon várja majd a hazai (és külföldi) alter zene kedvelőit.

A programon látszik, hogy a szervezők ügyeltek arra, hogy aki csak háromnapos jegyet vesz, se érezze úgy, hogy tegnap volt itt a buli, szevasz, hello. Az első nap is hozza a szokott, erős FOO lájtnapot: az OTP Simple színpadon a Brains–Punnany–Intimtorna dokkoltat be, a TISZA Nagysátorban a PASO kezdi az éjszakát, őket a Carbonfools követi, és ha addig nem sikerült, hajnalban az Elefánt szerelmesít minket bele a szerelembe.

A FOO hivatalos klipje
Ha valaki fel tud kelni tízkor, akkor pénteken reggel a 30y zenekarral mehet fröccsözni a fröccstúrán, vagy sörözni a sörtúrán az Intimtornával. De tehetsz el befőttet, játszhatsz kicsit a Laptopszalon sátrában Kemencézhetsz Kati mamával, sportolhatsz is, meg ilyesmik. Érdemes megnézni az OFF programokat, főleg mivel ezek nagyon hamar betelnek, így ha ilyenre mennél, még most időben vagy a jelentkezéshez. Akik pedig köszönik, inkább magukban lazítanának, azokat szokás szerint várja a tó, amit, úgy látszik, ezúttal senki sem ugrik majd át.

A második nap egyet rátesz az előzőre: 19:45-kor labamba, aztán a szokásos Quimby-móka az OTP Simple színpadon; őket a 30Y követi pár sarokkal odébb, a Made In Pécs nagyszínpadon, és ha még több kreatív magyar rímre vágyunk, azokat Akkezdet Phiai tömik majd fülünkbe hajnalban. Egyébként belenéztem a támogatói varázsgömbbe és azt látom, hogy a sör Gösser lesz, a rövid Unicum, de minden évben kint vannak a térség jobbnál jobb borait (és persze fröccseit) áruló pincészetek is. Igazán, tényleg nincsen jobb másnap, mint egy orfűi délután egy tejfölös lángos és egy nagyfröccs társaságában.

1014792_636075146421549_271086262_o

Mindenképp vigyél magaddal naptejet, mert úgyis el fogsz aludni a napon, és le fogsz égni a tóparton; és fájni fog a hátad is, az esti koncertet sikítva ordítod majd végig, hogy viszed innen a szőrös kezed, hát nem látod, hogy szarrá égtem a tavon, mert nem hoztam magammal naptejet? Már csak azért is, mert a szombat az húzós lesz (főleg hámló háttal): Anna & the Barbies, HS7, Vad Fruttik, Kiscsillag és ez még csak az OTP Simple színpad – de hidd el, a többin is remekül össze fogják taposni a kis piros vádlidat. Ezért, mindenek előtt, vigyél magaddal naptejet, légyszi. De ha nálad nincs, nálam lesz.

Előzetesen, minden információ pontos kiértékelésével, ez vár rád az idei Orfűn. Szóval ha éppen nincs Kispál-jegyed, se gondolkozz azon, hogy így megéri-e, mert IGEN, ROHADTUL MEGÉRI!

Fotók: Jozifek Zsófia. Hangolódáshoz itt vannak a talalyi fesztivál képei

Written by:

1990-ben született, Budapesten él. A FÉLonline.hu alapító-főszerkesztője.