Punk fesztivál a Balatonon? – Pannónia Fesztivál 2014

A Pannónia fesztiválra a kezdetekkor még 2000 Ft körüli jegyáron lehetett bérletet váltani, fellépett a Rózsaszín Pitbull, és egy igazi punk fesztivál benyomását keltette a várpalotai helyszínen. A következő években a rendezvény igencsak kinőtte magát, aranyosan megőrizve olcsóságát, viszont óriási minőségi javulást produkálva. Az június 5-8-ig tartó PAFE tehát még mindig olcsó, ráadásul a Balatonon van és fellép a The Offspring, sőt, a Rózsaszín Pitbull is!

pafeee

Miért érdemes Szántódpusztára látogatni? Ha olyan fesztivált szeretnénk a nyáron, ahol a magyar fellépők line-up-ja eltér a megszokottól, és nem akarunk félhavi fizetést költeni a bérletre, ne adj’ Isten még külföldi sztárfellépőket is látni akarunk, akkor mindenképp látogassunk el a 8. Pannónia Fesztiválra!

A hazai felhozatalban, – hűen a fesztiválhoz -, erős a rock vonal és legendás múltú zenekarok lépnek fel a szcénából. Ilyen a Vikidál Gyulával erősítő Mobilmánia, a Kalapács, illetve a tarajosoknak kedvez a HétköznaPi Csalódások-Prosectura páros és a Cool Head Klan. Mindig is erőssége volt a szervezőknek, hogy a feljövőben lévő bandáknak is helyet biztosítottak a világot jelentő deszkákon. Idén ebben a tekintetben mindenképpen érdemes odafigyelni a hamisítatlan USA rockot játszó Ozone Mamára és az új lemezzel jelentkező Uzipovra.

pafeeeee

Fail Viktória fotója a 2012-es PAFE-ról. Még több PAFE infóért kattinst Feszt14 térképünkre itt!

Az ezévi legnagyobb dobás a The Offspring, akik ráadásul speciális műsorral érkeznek Magyarországra. A kaliforniai punk legenda, minden idők legkeresettebb független kiadású, az immáron 20 esztendős SMASH lemezt hozza el teljes egészében az album 20. évfordulójának alkalmából!

Az ínyenc brit rock kedvelői igazi aktuális stadion zenekart kapnak a Biffy Clyro-val, akik tavaly a Sziget nagyszínpadon óriási tömeg előtt produkáltak felejthetetlen koncertet, így aki lemaradt volna róla, most bepótolhatja.

marha_polo sajto2

A PAFE már igazi nagy fesztiválnak számít, és természetesen ennek tükrében nem maradhat el az elektronikus vonulat sem. Az elmúlt években FLORIDA és a Rudimental is megfordult a nagyszínpadon, idén pedig ismét táncolhat a fiatalság: visszatér tavalyról a Dub Pistols, és fellépnek az aktuális drum ’n’ bass királyok, avagy a Freestylers, Dj Fresh és a Shy Fx & Stamina Mc.

És hogy miért lesz jó még?

 Rengeteg ember már tudja választ, hiszen a Pannónia fesztiválnak erős törzsközönsége van, de kívülállók számára mindenképpen csábító lehet a Balaton közelsége, Szántódpuszta festői tájai, és -hiába a nagy fesztiválrengeteg – mégiscsak 8 éve ez a nyárindító buli! És persze: Quimby, Kiscsillag, 30Y, Supernem, Punnany Massif, Brains, Ivan & The Parazol, Fish!, Péterfy Bori és sokan mások!

 

Written by: