A májusi lemez aranyat ér – Itt az Ocho Macho új albuma

Ma jelenik meg az ország egyik legnépszerűbb bulizós klub- és fesztiválzenekara, a skás-reggae-s, latinos-funkos-punkos Ocho Macho harmadik lemeze, a De Puta Madre. A klubok népe a tavaszi turnén már országszerte ízelítőt kapott a táncos-pörgős új anyagból, melyre még egy Manu Chao-találkozás ihlette dal is került.

Ocho Macho album cover_DPM

 

“Madridban hallottuk zenész barátainktól, hogy bármi, ami finom volt, vagy tetszett nekik, ezt a kifejezést használták” – indokolja a vitriolos címválasztást az Ocho Macho frontembere, Kirchknopf Gergő. “Ez adott ötletet ahhoz, hogy ezzel a refrénnel világítsunk rá a cinikusra sikeredett címadó dalban a jelenlegi hazai közéletre, közhangulatra. Úgy érezzük, hogy zenészként sok embert érintünk meg, ezért felelősségünknek érezzük, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy mi zajlik hazánkban. Ennek megfelelően jó húzós, porzós koncertdal lett belőle” – teszi hozzá a szombathelyi zenekar frontembere. Ami a húzást illeti, a dolog nem meglepő, hiszen a 2003-ban alakult Ocho Macho eddig is a hazai könnyűzenei élet egyik legvagányabb klub- és fesztiválzenekara volt, mely nem megy a szomszédba, ha a bulizásról (ahogy ők mondják a hupogásról meg a hömbölődésről) vagy az odamondogatásról van szó. „A zenét nem érdekli, hol laksz, milyen színű a bőröd, milyen nyelven beszélsz” – mesél zenéjükről Kirchknopf Gergő.

ocho gergo

Érdekesség, hogy a zenekar budapesti, Park-koncertjének napján (2014. május 15.) megjelenő De Puta Madre lemezzel egy időben jelenik meg a zenekar tíz éves fennállásáról megemlékező könyv Ocho Camino címmel, amely a zenekar első tíz esztendejéről mesél, rengeteg fotóval! A könyv megvásárolható lesz a CD-vel összecsomagolva és anélkül is.

S, hogy milyen a tizenkét dalt tartalmazó új album?

“Ez a lemez, attól lett más, mint a korábbiak, mert még tavaly nyáron a rengeteg koncert között, tele napsütéssel rögzítettük az ötleteket. A fesztiválokon, koncerteken született ötleteket telefonra mentettük, majd később felhasználtuk. Ettől függetlenül vannak érettebb, komolyabb dalok is – ez, azt gondolom így, a harmadik nagylemez magasságában teljesen normális fejlődési fázis egy zenekar életében” – mondja Gergő, a zenekar mindig közlékeny énekes-vezére. “Ezenkívül végre lehetőségünk is volt egy külső füllel, producerrel dolgozni, aki nagyon jó hatással volt ránk és a felvételekre”.

A lemez – ahogy mondani szokás – fényét neves vendégművészek emelik: Kowalsky, KRSA és MC Danonna hallhatóak az új Ocho-lemezen, a zenekar jó barátja, Ráth Marci pedig két remixszel (Maskaray, Jó nekem) ad még különlegesebb hangulatot az új albumnak. “Egy kis meglepetés is lesz a korongon, de azt meg kell találni” – teszi hozzá slusszpoénként Kirchknopf Gergő, aki még azt is elárulja, hogy a Mi Libertad című dalt egyik példaképüknek, Manu Chaónak ajánlják, hiszen a vele való találkozás nagy hatással volt az egész zenekarra.

Written by:

A FÉLonline.hu hírei