EFOTT 2014 – Hírek és nevek

Az idei EFOTT a játékosság nevében zajlik. Ez a szerdai sajtótájékoztatójukon is tükröződött: az Animal Cannibals és Dévényi Tibi bácsi pöttyös labdákkal és új fellépők neveivel dobálta meg a Cirkusz kávéházban megjelenteket.

efott_csoport

  A játékosság mellett a számmisztika is nagy szerepet játszik. Idén – 30 év után – visszatér Miskolctapolcára az egyetemisták találkozója – de ezen kívül is van mit ünnepelni. 2014-ben 25 éves a Tankcsapda legendás együttese, és egész nyáron összesen nyolc, teljesen egyedi koncertet adnak. Ezekből is a legnagyobb minden bizonnyal az EFOTT-on lesz, ahol az egész nyitónapi program róluk és vendégeikről szól majd.

tankcsapda

Lesznek rajtuk kívül külföldi fellépők is. Újra hallhatjuk majd a 90-es évek nagy európai ikonjait. Az “underground szájalás” – azaz a hiphop – pedig önálló színpadot fog kapni a már megszokottak mellett.

mary_popkids

A sajtóeseményen megjelentek a már bejelentett előadók: a Hooligans, illetve a Hősök. A távollevő Punnany Massif helyett a Mary Popkids tagjainak rajzai alapján kiderült, hogy kit láthatunk még a fesztiválon. A magyarok között ott lesz a Vad Fruttik, a Brains, és a Fish! is. Külföldről – és a nosztalgikus múltból – pedig a Mr. President, a Haddaway, a Brooklyn Bounce, és a Vengaboys jelelétére számíthatunk.

Az esemény tizenhat hektáros területen fog zajlani. A Miskolci Egyetem szervezésében lesznek kihagyhatatlan sport- és turisztikai programok. Továbbá lovas- és gasztrotúrák, illetve a civil téren is bőven akad majd tennivaló.

A bérletek már megvásárolhatók: idén 14 990 Ft-ba kerülnek. Találkozunk ott!

Written by:

Pécs, 1990. Túlsokadéves bölcsészhallgató, bérlaikus és szófetisiszta.