Új zenekarral bővül a magyar rock and roll világa

 

A 2010-ben alakult Adolescens zenekar elkészítette legújabb kislemezét, a Ten Minutes With The Adolescens-t, amelyen öt lendületes szám szerepel.

 “Emlékszem, az első szám, amit megírtunk a lemezre az a Marlboro Girl volt. Andrissal ( Chezan András, ének ) egy nyári napon az Akvárium teraszán ültünk, amikor  megpillantottunk egy Marlboro standos nőt. Az ihlet azonnal megfogott minket. Másnap nálunk gitárt fogtunk és rögtön megírtuk az alapot, amihez a többiek gyorsan hozzátették a saját részüket.” – meséli Szász Tamás, a zenekar gitárosa.

adolescens

“Ez a szám teljesen megalapozta a zenekar további irányát. Hihetetlen, hogy mennyi lendületet nyertünk egy szám megírásából. Még azon a nyáron elmentem Erdélybe nyaralni, ahol egy hosszú seta alkalmával sikerült megírnom a Lord Satan című dalt, ami szintén helyet kapott a lemezen.  Amikor Erdéyből visszatértem, a zenekar vagy ezer új témával várt haza engem. Összegyúrtuk őket, kiválasztottuk a legjobbakat és nekiláttunk az új számaink elkészítéséhez. Ennek lett az eredménye az, hogy elkészítettük az új kislemezt, ami  a Ten Minutes With The Adolescens névre hallgat. Örülünk, hogy megtaláltuk magunkat és a saját zenei világunkat ezzel a kislemezzel. Biztosak vagyunk benne, hogy ilyen irányba szeretnénk tovább menni, alig várjuk már a további történéseket. Úton vagyunk. – tette hozzá Chezan András, a zenekar énekese.

A zenekar a felvételeket a Trousers dobosánál rögzítette, a számokat pedig Horváth Barnabás Botond, a Hated Tomorrow zenekar dobosa keverte meg. A munkálatok így baráti hangulatban zajlottak, a zenekar ezúton is köszöni a közreműködéseket.

A kislemez teljesen ingyenes és letölthető formátumban március 16-án jelent meg.

 

Written by: