Citromba harapott a The Hostages Went Home

Elkészült a The Hostages Went Home legelső videoklipje, a Biting Yellow, melynek főszereplői a zenekar tagjai és gyermekkori alteregóik, akik a citromevéssel küzdenek. A klip a zenekar áprilisban megjelenő második nagylemezének előhírnöke, melyet április 17-én lemezbemutató is követ a Kuplungban.

Naturalies címmel érkezik, a The Hostages Went Home második nagylemeze, mely a természet és a színek szimbólumrendszerét köti össze olyan érzésekkel, állapotokkal, mint a szerelem vagy éppen a hazugság és a társadalom által ránk kényszerített létformák. A lemez felvezető klipje, a Biting Yellow is a hagyományos férfi-női szerepek kifigurázása, egy leheletnyi groteszk iróniával.

hwh_Ács_Alíz

Az alapkoncepció, a szimbolikus citromevés ötlete és a gyerekkori alteregók használata a zenekar ötlete volt, tehát ebből kiindulva Ács Alízzal elkezdtük felépíteni a forgatókönyvet. Mivel az átlagosnál hosszabb számról van szó, a citromevés motívumát további szimbolikus jelenetekkel egészítettük ki, amelyekben a citromsárga gömb átértelmeződik, különféle funkciókban jelenik meg, miközben a videó látványvilágát is erősíti. A citrom a klip világában a felnőtt kort, annak nemi szerepeit, a konvencionális férfi-női párkapcsolatok eszméjét jeleníti meg. Ez az, ami miatt a gyerekek még nem képesek megenni a citromot, de a felnőtt énjük már igen. A videóban a zenekartagok által megjelenített párok néhány ironikus jelenete ennek a hagyományos szerepfelfogásnak a problémájára utalnak. A gyerekkori énjeik pedig felnőttség önkorlátozó világa, merevsége ellen lázadnak fel.„– Foglalja össze a klip történetét Bognár Benedek, a videó rendezője.

A forgatásra egy hideg, januári napon került sor Kisoroszi felett, a Duna-parton, a korai sötétedés miatt pedig cirka öt óra alatt vették fel a nyersanyagot Bognár Benedek fotográfus vezényletével. A citromevés, a kisfilm alapötlete a zenekar énekes-dalszerző- gitárosától, Susana G. de Quirós-tól ered: „Az alapgondolat az volt, hogy vannak gyerekek, akik citromot próbálnak enni, de egyszerűen nem ízlik nekik, míg később a négy gyereket mi magunk testesítjük meg, és könnyedén megesszük a citromot, sőt, élvezzük is. Ez egy szimbólum, akár a szerelemről, akár minden a társadalom által megadott konvenciókról, amelyek szerint élünk, még akkor is, ha nem ez lenne a természetes vagy ahogy mi eredetileg szeretnénk élni, érezni.”

www.facebook.com/thehostageswenthome/

http://thehostageswenthome.bandcamp.com/

Written by:

1991-ben született, a ZsKF-en szerzett film szakirányos szabad bölcsész diplomát, jelenleg a BME kommunikáció szakos mester hallgatója.