Sok szex, Boggie, jó könyvek

FÉLonline.hu 2014 februári összefoglaló

Február a szex hónapja volt. Beszámoltunk a Bálint Ház A dominancia ötven árnyalata – szex és női szerepek című eseményéről, írtunk A nimfomániás első és második részéről. Megtudtuk, hogyan élveznek a magyar filmkritikusok, és a Szerelempatak című film kapcsán azt is, hogy nyolcvan fölött is van nemi élet, sőt kritikában megdöntöttük Hajnal Tímeát.

felvefb

A hónap vitája Stermeczky Zsolt Gábor a Boggie-jelenségről írt cikke alatt bontakozott ki: vajon a kritikus a szemét vagy az ominózus klip?

A február a könyvekről is szólt. Írtunk a Drognaplóról, az Aprószentekről, a Megszámolt babákról, A pincebérlőről, David Grossman A világ végére című könyvéről, Evellei Kata első kötetéről, az Álombunkerről, és Kiss Tibor Noé Inkognitójáról.

Láttuk a Freak Fusion Cabaret előadását a Trafóban, megnéztük a Szatyor bár Újragondolt legendák és Terepszemle című kiállításait.

Meghallgattuk a Middlemist Red, a Bajdázó, Jon Hopkins, A Bujdosó Béla Big Band, valamint az Isten háta mögött és a Képzelt Város közös koncertjét. Szőcs Gergővel pedig interjú készült a Zene rovatban.

A mozikat sem hagytuk üresen. Kritikát írtunk A könyvtolvajról, A nőről és a Grand Budapest Hotel című filmekről. Megdicsértük A berni követet, és szétszedtük a Sharknadót.

Túl sok jó ember hunyt el mostanában, Jancsó Miklósról Pucher Bálint írt nekrológot.

Az irodalmi élet is buzgott a tél utolsó hónapjában. Kele Dóri számolt be a Frissítő első beszélgetéséről, ott voltunk Babiczky Tibor könyvbemutatóján, a Bajtai–Falvai–Molnár-esten, a JAK Pass Offline 3. eseményén, Murányi Sándor Olivér és Simon Márton felolvasóestjén, a Zsákmányállatokon egy, a cigány irodalomról szóló beszélgetésen, egy indián költő estjén, a Konstelláción, a POPJAK#5-ön, valamint a Frissítő második estjén. Sőt még egy városi sétára is eljutottunk.

Próza rovatunkban Orbán Krisztina, Hodászi Ádám és Papp Dénes írásait olvashattátok, verset Gellérfi Bencétől és Szabó Imola Juliannától közöltünk.

Szerzőink voltak februárban: Bába Tibor, Bakó Júlia, Balázs Konrád, Bognár Kilián, Braun Barna, Csizmadia Anna, Ember Nóra, Farkas Edina, Fekete Adrián, Frei Gabriella, Gellérfi Bence, Hodászi Ádám, Horváth Anita, Juhász Barbara, Katona Ágota, Kele Dóri, Körtesi Márton, Mezőfi Orsolya, Mihályi Réka, Molnár Fruzsi, Murzsa Tímea, Nagy Kátya, Orbán Krisztina, Papp Dénes, Pethő Anita, Pozsonyi Roland, Pucher Bálint, Stermeczky Zsolt Gábor, Stummer Krisztián, Szabó Imola Julianna, Szarka Károly, Szén Benjamin, Tinkó Máté és Tóth Olivér István.

Written by: