A Valentin-nap és a szerelem stációi #3

Rózsaszínben és pirosban pompázik a világ, szerelmes daloktól és zsörtölődéstől hangos a Facebook: február 14., Valentin-nap a szerelmesek és a gyűlölködők napja. Kommersz fogyasztói világnap? Magányos önsajnálkozás? Bolyhos ünnep? Most három posztban, tizenöt dallal mutatjuk be a Valentin-nap és a szerelem stációit. 

#3 Bálint-napi cinikusoknak

 

Albert Einstein Bizottság – Szerelem

Ha már az epilepsziások, lelki betegek és szerelmesek napja ez, akkor itt egy klasszikus,  mindezekkel a jellemzőkkel egyszerre. Szerencsém, hogy csak röhögök rajta — valaki ilyen végtelenül életunt, miközben szerelmes! –, mert aki megérti ezt, nagy bajban van.

 

Belga – Szerelmes vagyok

Közhelyszótárat többször random felnyitni, kellően táncolós alapot feltenni, bikinis lányokat és chippendale-fiúkat beizzítani. Buli van, aztán úgyis jön, aminek jönnie kell: “Megleszünk remekül, dolgozom, te meg szülsz”. Különösen vicces gágogós refrén.

 

Cabaret zenekar – Itt jön a szerelem

Lehet-e beszélni a szerelemről, amikor az ember tényleg szerelmes? Vagy ilyenkor a beszéd csak erőlteti az érzést és a kapcsolatot? Eszmefuttatás a szerelem esendőségéről, és az ettől való félelemről.

 Sickratman – Evvel a dalban

Szerelmed annyira határtalan, hogy kifejezésének nyelvtani és logikai korlátok sem állhatnak útjába? Közhelyek földjétől nyáltengerig: a te dalod!

Open Stage – Aranka, szeretlek

Mert miről is szól IGAZÁBÓL egy kapcsolat és egy szakítás? Vádaskodásra, fitogtatásra és szemrehányásra föl! Csak ízesen, székelyföldiesen.

 

Összeállította: Babrik Alexandra, Fogl Márton, Gellérfi Bence, Körtesi Márton, Nagy Kátya, Stermeczky Zsolt Gábor

Written by: