EP-vel ünnepli szülinapját a kiddo!

Február 12-én debütált a kiddo első EP-je, amit két napra rá, élőben is megismerhet a nagyérdemű a Kuplungban. A klubéletben már ismerős formáció tavaly év végén jelentette meg kislemez beharangozó klipjét, a Tornádót, mely egy szélvihar sújtotta antik bútorraktárban játszódik, most pedig újabb három számmal gazdagodott a „kiddo diszkográfia”.

kiddo EP cover

       A zenekar pont egy évvel ezelőtt alakult, mikor az énekes, Persely Tomi úgy döntött, hogy a hálószobában rejtegetett dalszövegei és zenei víziói megérettek arra, hogy több taggal megerősítve végre a nagyközönség is megismerhesse őket. A bemutatkozó EP-hez vezető útjuk azonban tagcserékkel és névváltoztatással volt kikövezve, míg végül az együttes nyár végére megtalálta igazi hangját, a sub popként fémjelzett kísérletezgető, izgalomkereső dallamokat, vintage szinti pop, indie és electro elemekkel színesítve.

 „Jellemző rám, hogy belül nagyon csapongó és szélsőséges vagyok, mintha folyamatosan egy érzelmi hullámvasúton ülnék. Ezeket a mélységeket és magasságokat próbálom «elkapni» mikor belefogok egy új dal írásába. A kislemez dalaira is jellemző ez a kettőség, ha egymás mellé állítjuk őket: a Tornádó például teljes mértékben pozitív, felszabadult és életigenlő, míg az Izolátor egy feszültségekkel teli antiszociális önvallomás. 

A Köszönöm a Rakétát egy nagyon személyes és magasztos dal, ami egy olyan lánynak szól, akinek rengeteget köszönhetek. Viszont ott van mellette a Glória, ami tele van érzelemmentes szexualitással.” – Vall a dalokról az énekes-dalszerző Persely Tomi.

A felvételek még tavaly nyáron kezdődtek a Köszönöm a Rakétát és az Izolátor című dalokkal az R33-ban, Lászlóffy András hangmérnök vezényletével, míg az álomépítéshez hitet adó Tornádó és a pőre ösztönökhöz szóló Glória hangzásáért Puha Szabolcs felelt, aki többek között már a Carbonfools és Zagar lemezei felett is bábáskodott.

Tomi így összegezte a lemezfelvétel tapasztalatait: „a munkálatok szerencsére nagyon gördülékenyen zajlottak, így leszámítva a munkát késleltető stúdióköltözést, a kislemezzel február elejére végeztünk. Ekkorra sikerült számunkra is megismerni önmagunkat és meghatározni azt a hangzásvilágot, ami ténylegesen mi vagyunk, és amit továbbra is követni szeretnénk.”

És, míg a puding próbája az evés, a zenekaroké a koncertezés, így a digitálisan debütáló dalokkal a srácok február 14-én már színpadra is állnak a Kelemen Kabátbannal karöltve a Kuplungban.

 

Written by:

1991-ben született, a ZsKF-en szerzett film szakirányos szabad bölcsész diplomát, jelenleg a BME kommunikáció szakos mester hallgatója.