III. Kultok: A populáris kultúra medialitása – FELHÍVÁS

A 2014. március 28–29-re tervezett – a József Attila Kör, a KULTer.hu kortárs kultúrportál és a DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék által szervezett – konferencia szeretne lehetőséget teremteni a popkultúra kérdéseivel tudományos szinten foglalkozó kutatók párbeszédére, a kortárs populáris kultúra hatásmechanizmusainak feltérképezésére a debreceni MODEM-ben.

A konferencia többek közt a következő kérdésekre keresi a választ: hogyan közvetíthető, hogyan közvetítődik, milyen regiszterei és beszédmódjai vannak a populáris kultúrának? Mi teremti meg a populáris kultúra termékeinek másságát, amely képes megalapozni a népszerűséget, s mi használható fel ezekből a technikákból az ún. kortárs „magas művészeti” alkotások szélesebb körben való népszerűsítéséhez? Amíg hazánkban ez a tudományterület alig kap publicitást, addig a nyugati országokban számos tudományos intézet, tanszék is szerveződött már e téma köré, reményeink szerint ez a konferencia is hozzájárulhat e kutatási terület magyarországi presztízsének növeléséhez.

A tervezett 10-15 perces előadások pontos címét és a hozzájuk tartozó 5-8 soros rezümét (a képviselt tanszék/műhely/lap/kiadó nevével együtt) az janosafra@gmail.com címre várják a szervezők.

A jelentkezés határideje: 2013. február 28. (péntek).

Részletek a kulter.hu-n!

Written by: