A dominancia ötven árnyalata – szex és a női szerepek

Az Üvegplafon – Meddig terjed a nők szabadsága? című társadalmi beszélgetéssorozat második felvonásaként, a női szexualitás rejtelmeibe kalauzol el minket a Bálint Ház, 2014. február 5-én 18:00-tól.

Zemanta Related Posts Thumbnail

Női szerepek. Női szexualitás. A szex, mint életünk része, vagy társadalmi szerepeink pontos lenyomata? Eltérő és egyenrangú férfi és női szerepek? Dominancia, behódolás, kezdeményezés, befogadás. Üvegplafon: „A nőkhöz kapcsolódó, nemi sztereotípiák következtében lejátszódó, hátrányos megkülönböztetés.”

Ilyen – és ehhez hasonló – témákat, illetve kérdéseket boncolgat majd szerda este: Kis Katalin genderkutató, Marjai Judit fotóművész, Pop Andrea szülész-nőgyógyász és Virág György, az ESZTER Alapítvány vezetője.

A belépő ára 800 Ft, Bálint Ház Tagságival nyugdíjasoknak és diákoknak 600 Ft. Középiskolai diákigazolvánnyal és Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes a rendezvény.

Réz Anna filozófus, a beszélgetéssorozat moderátora, arra buzdít minden kedves résztvevőt, hogy bátran, tabuk nélkül, szakemberekkel és érdekképviselőkkel együtt beszélgessünk, a nők szexuális életében és a társadalomban betöltött szerepéről: „Túrjátok elő legmocskosabb fantáziátokat, készítsetek leltárt kedvenc tabutémáitokról, szerdán találkozunk!”

Written by:

1992-ben született Székesfehérváron. Idén végez magyartanár, illetve nyelv- és beszédfejlesztő pedagógusként az ELTÉ-n. Írásai 2009 óta jelennek meg a FÉLonline-on.