Pofátlan briteskedés

Év végén jelent meg a hódmezővásárhelyi Twentees bemutatkozó EP-je, a 2Face, rajta dalok lányokról, boldogságról és fájdalomról dögös gitárzenével kísérve.

twentees_Lénárt_Gábor

 

Egy fúvószenekari próbán az akkor szaxofonozó dobos odament az akkor trombitán játszó énekes-gitároshoz, hogy van-e kedve punk-rock zenekart alapítani. Így született a Twentees, akiknek a zenéje végül leginkább az indie rockhoz húz, a bemutatkozó 2Face pedig olyan, mint egy kaján mosollyal kísért kézfogás a haverokkal miután felcsípted a csajt egy fesztiválon.

 

Töltsd le a Tweentes EP-t ingyen vagy támogasd a srácokat egy (vagy több) sör árával!

A dalok magányos estéken születtek, személyes élményeimet jelenítik meg. Szövegileg nem törekszünk nagyotmondásra, inkább csak hangulatokat szeretnénk megidézni. Olyan általános magánéleti élmények ihlették a dalokat, mint a csalódás, a szakítás, a remény vagy a dilemma.” – Mesél a dalok születéséről Balázs Konrád, a zenekar énekes-gitárosa.

A kislemez Vári Gábor hangmérnök bábáskodásával születetett a szegedi Black Hole Sound stúdióban, ahol többek között a Fish! legutóbbi két nagylemeze is készült. Az albumon három angol és egy magyar nyelvű szám dübörög, „pofátlan briteskedéssel” a hódmezővásárhelyi srácoktól – mert most a húszéveseké a világ!

A zenekar élőben legközelebb január 4-én lép fel Szegeden a Rongy kocsmában!

Balázs Konrád – ének-gitár

Böjti Tamás – ének-basszusgitár

Prjevara Miklós – gitár

Héjja Áron – dob

 

Written by:

1991-ben született, a ZsKF-en szerzett film szakirányos szabad bölcsész diplomát, jelenleg a BME kommunikáció szakos mester hallgatója.