Hip-hop a harmadikon

– Indoor zárónap
 „ Minden stílus rock and roll-al iszonyat menő” – énekelte meg Halott Pénz, akinek a koncertjét sajnos lekéstük, mert a BKV járatunk lerobbant. Annyi azonban biztos, hogy igazat mondott, ezt az Indoor fesztivál zárónapján saját bőrünkön tapasztaltuk, ahol megnéztük Majkát és Curtist,  Ganxsta Zolee-t, és a Punnany Massifot is.

mini-DSC_0120

A Majka Curtis BLR trió 2013-ban többféle felállással és show-al is felszántotta az országot, ezek közül az Indoor közönsége majdnem a legnagyobb volumenű verziót kapta. Teljes élőzenekarral és vokalistával kiegészülve, viszont BLR nélkül léptek színpadra a srácok, eleinte megdöbbentően kevés ember előtt. Amellett, hogy a produkció végtelenül profi és rutinos volt, kellemes csalódással nyugtázhatta az ember, hogy az egy éves haknihegyek ellenére Majkáék láthatóan élvezik, amit csinálnak. Ennek oka lehet a már említett többféle koncertezési mód, másrészt, hogy szinte minden slágerüket új köntösbe bújtatták. Így történhetett az is, hogy a közönséget cseppet sem untatta a Belehalok, melyet a megszokottól teljesen eltérően hallhattak. A koncert közepén elhangzó dal után hátranézve pedig már szép mennyiségű ember gyűlt a terembe. Egy óra alatt az újpesti és az ózdi fenegyerek – teret adva nagyszerű zenészeinek is – igazi bulit szabadított a Hungexpo épületére, amely csak fokozódott az este további fellépőivel.

mini-DSC_0261

A nagyszínpadnál a Carbonfools alatt már igazi tombolás alakult ki. Fehér Balázs és zenekara tulajdonképpen egy energikus rock koncertet rittyentett a nagyérdeműnek. A koncert.hu színpadhoz vezető úton már láthattunk dohányozni kijáró csoportokat, pultnál álló sorokat így a 2. nap visszafogottsága után ismét eluralkodott a fesztiválhangulat a helyszínen.

mini-DSC_0430

A  Ganxsta Zolee és a Kartel egy órás zúzással állt elő. Ez cseppet sem volt meglepő, hiszen aki látta őket az utóbbi egy-két évben játszani, az jól tudhatja, hogy mióta saját zenekarral nyomul a banda, azóta élőben előtérbe kerültek a „kettőnégyek”. A fesztiválra érkezett Ganxsta rajongókon is több volt a Ramones póló és a bőrdzseki, mint a baseball sapka.

mini-DSC_0615

Az este headlinere ki más lehetett volna, mint a Punnany Massif! Legyen az ember rajongó vagy fesztiválszervező, a pécsi srácokkal biztosan mindig jó lóra tesz. A Punnany napjainkban már az egyik legnagyobb koncertzenekarnak számít az országban, az Indooron is úgy tűnt, rajtuk voltak a legtöbben a három nap fellépői közül. Az ember pontosan azt kapta tőlük, amire számított: gigantikus közösségi együtténeklést, amely a ráadás utolsó számával, az év talán legnagyobb magyar slágerével, a Szabadonnal teljesedett ki. A koncert kiszámíthatóan tökéletes volt, bár lehet, hogy léptek már fel nagyobb erőbedobással a srácok, mint ezen az estén, de hiányérzet nem maradhatott senkiben. Az Indoor Fesztiválról ugyanez nem mondható el, egy dolog hiányzott belőle: sokkal több ember. A szervezés és a helyszín kapcsán csak pozitív benyomásunk lehetett, reméljük jövőre kicsit olcsóbb napijeggyel sokkal többen élvezik majd a téli beltéri fesztivál minden előnyét!

Fotók: Marczel Szabolcs

Written by: