Indoor körkép – 2. nap

Az Indoor második napi programja ránézésre szerényebbnek tűnt  a többihez képest, de így is olyan nevek kerültek a programfüzetbe, mint a Republic, a Mystery Gang és nem utolsó sorban  a Magna Cum Laude akik egyértelműen húzónévnek számítottak az estén, rájuk voltunk kíváncsiak mi is. Előtte azonban végigtekintenénk a rendezvény napi rutinján és helyszíni adottságain, mégiscsak egy új fesztiválról van szó.

Örs vezér tere, 100-as busz. Nagyjából az egyetlen tömegközlekedési alternatíva a helyszín megközelítésére, de működik, mert a járat éjfélig fél óránként jár, utána pedig óránként, de a lényeg, hogy tekintettel a fesztiválra: éjjel-nappal. A buszon lévő biztonsági szolgálat emberei ráadásul jól informáltak és rendkívül segítőkészek a koncertet látogató utazókkal. A Hungexpo kertjében várakozva furcsa látvány tárult elénk, hiszen több volt a kifelé szálingózó ember, mint akik befelé mentek, zaj pedig nem szűrődött sehonnan, így a fesztivál feeling még váratott magára. Az épületbe lépve, azért már elénk került a ruhatár, a sörpadok, a pultok és promóciós standok is. A komplexum viszont annyira nagy, hogy mindez aprónak tűnik benne, ahogy az embermennyiség is elvész egy ekkora területen és tény, hogy nem is ezen a napon döntött látogatói csúcsot az Indoor. Az első benyomások tehát lehetnek furcsák, de a szervezést ennek ellenére nem érheti kritika, hiszen minden fesztiválelem kialakításán látszott, hogy teltháznál is ugyanolyan olajozottan működne minden, mint a jelenlegi létszámnál.
mini-DSC_0075

A koncert.hu-n véget ért a Mystery Gang szokásosan pörgős koncertje, és közönségük nagy része a nagy teremhez vette az irányt, ahol a Republic után már a Magna Cum Laude kezdődött. Mező Misi zenekara meglepően sokemberes bulikat tud produkálni, még stadionokban is, és ez az Indoor-on sem volt másképp. Az óriási koncertterem érdemi részét tisztességesen megtöltötték lelkes rajongóikkal. A színpad közvetlen előterében már az első számtól kezdve lábujjhegyre emelkedős fényképezős nyomorgás alakult ki, köszönhetően annak, hogy Misi majdnem két számot a kordonig lemászva énekelt végig, így megadva az alaphangot az egész bulinak. Már a koncert felénél elhangoztak olyan nagy slágerek, mint a Vidéki sanzon, és ha valaki azt hinné, hogy ez korán előtt puskapor lehet a banda számára, nagyot téved, mert aki elmegy egy koncertjükre hamar rájön, hogy minden számuk sláger.

mini-DSC_0090

Az andalgós közönségkedvencek mellett előkerült egy-egy régebbi funk darab is a repertoárból, és voltak elmélázósabb részek is, ahol kiderült, mennyire profi zenészek állnak a színpadon, élen Dandó Zoltán gitárossal. Amellett, hogy „nagykoncerten” jártunk, a hangvétel mégis néhol családiasra sikerült. Ilyen percek egyike volt a frontember saját feleségéről mesélt rövidke története, amiből kiderült, hogy a hölgy már Magna Cum Laude számok alatt álmodozott valami jóról (remélten róla), amikor még nem is ismerték egymást személyesen. A jókedélyű történetek után és a koncert végéhez közeledve a közönség pedig Pálinka dalról álmodozott, és a pultoknál idővel megnövekedett a fogyasztás is, így a végére a buliból is kijutott mindenkinek.

mini-DSC_0083


Koncert után ismét elfogott az érzés, hogy kicsit steril a környezet egy fesztiválhoz képest, de gyorsan nyugtáztuk, hogy az Indoor utolsó napján ez minden bizonnyal másképp lesz, hiszen fellép a Punnany Massif, Halott Pénz, a Majka Curtis BLR és a Brains is. Ennek vonzata pedig a biztos előszilveszteri  buli, így kihagytuk a késői Anima Sound System koncertet, sőt az esti lángost és sört is, hogy a következő napra tartalékolhassunk. Mindenkinek javasoljuk, hogy látogasson el az utolsó napra!


Fotó: Marczel Szabolcs

 

Written by: