Megérkezett a Füredi!

 – A Meztelen Diplomaták legújabb klipje!
 

A dánok után egy hölgy személyében csókolta homlokon a múzsa a Meztelen Diplomatákat, elkészült ugyanis a zenekar második videoklipje, ezúttal a Füredi című számhoz.

A Füredi a régi nagy szerelemről, az első gyomorcsiklandozó, „pillangórepkedős” érzésről szól, amikor az áhított lány legyen bármily közel is hozzád, sosem lesz a párod.

füredi_werk1

„Füredi Zsófi itt lakott két utcával följebb. Általános iskolás nagy szerelmem volt, talán nem is tudta, s mint ahogy az ilyen első szerelmekkel lenni szokott a legszebb része az volt, hogy nem történt semmi. Azért persze igyekeztem: végignézettem vele zsinórban egy Led Zeppelin, egy Deep Purple és egy Guns n’ Roses koncertet VHS-en; fölkértem táncolni egy szülinapi zsúron, majd jót nevettünk, hogy a pólója a derekánál milyen vizes lett a tenyeremtől; végül a balatoni osztálykiránduláson addig ügyeskedtem, míg a fejét a vállamra hajtotta, én pedig elkábítottam azzal a dumával, hogy a fénynek több millió év kell, mire a Tejútról ide ér…

Mindhiába… nyolcadik után másik gimibe ment tovább, így többet nem találkoztunk.

De talán mégse hiába, mert még ma is, mikor elmegyek a háza előtt, eszembe jutnak a régi emlékek.” – idézi fel a románcot Tóth Attila „Toti” énekes-dalszerző.

A Füredi klipje nem egy történetet mesél el, sokkal inkább lírai, hangulatfestő funkcióval bírnak a képek. A videót a Budai Várban forgatták szeptember elején, a titokzatos Füredi Zsófit pedig Kerékgyártó Anna alakította, aki most várja első babáját, így a sok forgás-ugrálás-sétálás után időnként be kellett iktatni némi pihenést is.

A Meztelen Diplomaták idén debütált Sellő Grand Hotel című nagylemezével, melynek Tövisházi Ambrus volt a producere. A Füredi nem az első „meztelen film”, a lemez egyik legsikeresebb dalához, a dán fociválogatott által ihletett Dánok, dánok, dánok-hoz már készült egy nyári, szaladós klip. A zenekarral legközelebb december 27-én Zalaegerszegen, 28-án pedig Sopronban lép fel a Kiscsillag előzenekaraként, majd a Mary Popkids társaságában zárja az évet szilveszterkor a Kuplungban.

www.facebook.com/meztelen.diplomatak

Written by:

1991-ben született, a ZsKF-en szerzett film szakirányos szabad bölcsész diplomát, jelenleg a BME kommunikáció szakos mester hallgatója.