Ég veled Anatolij! – debütál a Képzelt Város legelső klipje

Elkészült a Képzelt Város legelső videoklipje az Ég veled Anatolij! című számhoz. A klip a nemrég megjelent Anatolij című harmadik albumuk koncepcióját viszi tovább, az elveszett kozmonauta házaspár űrutazását mutatja be.

anatolij01

 

A Mamazone gondozásában megjelent új album ugyanis egy lenyűgöző és hátborzongató utazásra visz el bennünket: a legenda szerint Gagarin űrutazása előtt több kísérlet is kudarcba fulladt, ilyen kísérlet volt az űrhajós házaspár, Anatolij és Ludmilla Tokov tragédiája is, akik végül magukra maradtak odakint a súlytalan világegyetemben. A video érdekessége, hogy a főszereplőket alakító színészek, Fodor Éva és Szivák-Tóth Viktor a való életben is házasok, az inárcsi KB35 társulat tagjai, a rendező pedig Miskolczi Márton, a zenekar billentyűs-gitárosa volt. A zenekart operatőrként Miskolczi Péter, az utómunkák során pedig Gressai Ferdinánd segítette.

„A forgatás végül belefért egy napba, a klip költségvetése minimális volt, néhány technikai eszközt kellett bérelni, de a munkát mi magunk csináltuk a Zöld Macskában, amiben egy színházterem is működik. A klip stilizálva, színpadi környezetben, néha táncszerűen meséli el a történetet, vagyis a kozmonautapár elsodródását. Különlegessége az, hogy Viktorék a valóságban is házastársak, ez mindenképpen érdekessé teszi a történetet. Ez volt az első – de remélhetőleg nem az utolsó – ilyen munkánk, nagyon büszkék vagyunk rá, hogy végül mi magunk meg tudtuk csinálni, hiszen „profi” forgatásra nem lett volna lehetőségünk. A végeredmény talán megfelelően passzol a dal és a lemez hangulatához. A zenekar tagjai mellett még sok barátunk, családtagunk segítette a munkát, nekik innen is nagyon köszönjük a rengeteg segítséget!”– Meséli a klip készítéséről Miskolczi Márton, újonnan avatott rendező úr.

Az online premiert egy igazi vásznas-vetítés előzte meg december 7-én a Corvintetőn, ahol egy vidám, kötetlen hangulatú közönségtalálkozó alakult ki. Az est csúcspontja természetesen a vetítés volt, ahol a földön ülő és asztalra támaszkodó publikum előtt debütált a klip. Gyönyörű, súlytalan, de erőteljes és szívszaggató képsorok a húszas évek fekete-fehér képi világában megkomponálva- talán így írható legjobban körül a Képzelt Város legelső klipje.

Szereplők:

 

Anatolij: Szivák-Tóth Viktor (KB35 társulat)

Ludmilla: Fodor Éva (KB35 társulat)

www.kb35inarcs.hu

 

Rendező: Miskolczi Márton

Operatőr: Miskolczi Péter

Rendező Asszisztens: Kiss Nóra, Kovács Ákos, Podobni Mihály

Vágó: Gressai Ferdinánd

Smink: Kiss Nóra

Világosító: Rénes Márton

Werk fotók: Ferenczy Dávid, Podobni Mihály

Helyszín: Zöld Macska Diákpince (www.zoldmacska.hu)

 

Technika:

www.sparks.hu

www.schwindl.hu

 

www.kepzeltvaros.hu

Written by:

1991-ben született, a ZsKF-en szerzett film szakirányos szabad bölcsész diplomát, jelenleg a BME kommunikáció szakos mester hallgatója.