Swagga Step – Move Up!


Idén harmadik klipjével jelentkezik a Swagga Step, a decemberi éjszakákat beindító Move Up-pal, ami megmutatja, hogyan is néz ki egy igazi Swagga Step buli.

swagga step -move up

 „Az a vicc, hogy az első tervünk szerint csak a próbateremben leállítottuk volna a kamerát, aztán összevágtunk volna egy minimál hangulatvideót… Csak aztán Fu-Rakknak jött az ötlete, hogy vegyük fel halszemoptikával, felülről, a világításon gondolkodva kedves Süti barátosnénkkal pedig a Corvintetőnél kötöttünk ki, és Mogyi barátunk készségesen segített. De ha már egész napos forgatás, akkor csak ki kellene már valahogy nézni a felvételeken – gondoltam, így hívtam Mavrák Krisztiánt sminkelni és belőni a séróm… Az, pedig, hogy ilyen profi a klip, Fu-Rakknak köszönhető. A koncepció egyszerűen annyi volt, hogy egy jó hangulatú bulizós klip legyen, ami passzol a dalhoz!”- Meséli Cate, a zenekar énekesnője.

A jó hangulatú forgatásról werk film is készült, ahol a kamera olyan kulisszatitkokba is beavat, mint hogyan készül Cate sminkje, hol vette a klipben kiemelt szerepet kapó cicanadrágját és meddig bajlódnak a fiúk a körlámpába illesztett kamera felszerelésével.

Swagga Step 2009-ben debütált dubstep-alapokra ágyazott ska-reggae-dnb dalaikkal, majd némi pihenő után 120 feletti fordulattal tértek vissza, először az I’ll Take Care Of You-val, majd a fülbemászó, első klipes Hands Off!-fal, amit ősszel a nyár legszebb pillanatait idéző Heartbeat követett.

A zenekar énekesnője a slam poetry-s berkekben is jól ismerte Cate, aki korábban a 2005-ös Rapcsajok – Csajos rap CD-n is szerepelt saját felvételével, majd a Voicemasters énekesnője lett, míg a banda zenei felelőse, Fu-Rakk dolgozott már többek között a Magashegyi Undergrounddal és Varga Zsuzsával is. A gitárokért Szabó DAni felel, aki mellesleg a Pedig zenekar gitárosa, trombitákért és a vokálokért pedig a Kingston Cruisersből ismert SkaPetit dicsérhetjük.

swaggastep

Képek forrása: a Swagga Step facebook oldala

 

Written by:

1991-ben született, a ZsKF-en szerzett film szakirányos szabad bölcsész diplomát, jelenleg a BME kommunikáció szakos mester hallgatója.