Sikamlós nyelvtánc – heti klipdömping

Az elmúlt pár napban is rengeteg audiovizuális csemegével örvendeztettek meg minket magyar zenészeink.

 

DjSuperStereo & Stas feat. Péterfy Bori – Hajnal

A romkocsmák hangulatát idéző, kifejezetten sikamlós jelenetekkel fűszerezett klip remekül adja vissza a dal önfeledt, extázistól fűtött lüktetését. A filmecske egyaránt kapott hideget és meleget, de azt gondolom, hogy amíg egy androgünné maszkírozott Miley Cyrus meztelenkedős kalapácsnyalogatása belefér a mainstream ízlésvilágba, addig a Boriék alkotásában látható egymásba gabalyodó fiatalok látványa sem befogadhatatlan.

 

Quimby – Unbekannte Schmerzen

A Szigeten megidézett Csodaországon készült koncertfelvételekből, és egy kis utómunkából összegyúrt videó rendkívül megtornásztatja érzékeinket. Az erős színek ritmikus váltakozása, a zenében érezhető féktelen őrület jól adja vissza a szám címét is jelentő ismeretlen fájdalmat. Másik érdekessége a dalnak, hogy Kárpáti Dodi, trombitás énekel.

 

Belmondo feat. Kovács Krisztián (Fish!) Szívjuk el!

A 2013-ban megjelenő Belmondo Kooperatívra keresztelt lemezének elő klipje. A Népligeten forgatott hajléktalannak álcázott énekesek egymásnak esve próbálnak ádázküzdelem árán megszerezni egy földre dobott cigit. Bár nem túl eseménydúsak a képsorok, ám annál beszédesebbek.

Written by: