Alvin és a Supernem meg egy klip

Mindent felforgató közös turnéra indul két klub- és fesztiválkedvenc zenekar, az Alvin és a Mókusok és a Supernem. Az első koncert szeptemberben, Budapesten a Parkban, vidéki állomások novemberben.

Az ugrálós és szellemes rockzene kedvelőinek két kedvenc zenekara szeptember 21-én lép fel a Budapest Parkban – pontosan hét évvel legutóbbi közös fellépésük után -, aztán jönnek a további közös állomások: november 8-án a győri Bridge, november 9-én a zalaegerszegi Keresztúry ÁMK, november 15-én Szombathely és a Mozi, november 16-án Székesfehérvár és a Fezen klub, majd zárásként december 7-én a megújult veszprémi Expresszó.

alvin_supernem_banner_park_2013_09_21

 „Nyíregyháziak lévén, Szabival gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Mindketten csináltunk béna zenekarokat a jelenlegi bandáink előtt, melyeken  jókat mosolygunk mai fejjel! Eltelt százezer év és most egy színpadon állva forgatjuk fel Magyarországot az őszi túránk keretein belül!” – üzeni a közönségnek a szeptember 9-én egyébként a Paraszt című új klippel jelentkező Alvin és a Mókusok névadó frontembere, Alvin, míg Papp Szabi, a Supernem frontembere ugyancsak lelkes: „Alvin már 20 évvel ezelőtt is ugyanezt tolta, mint most – így lettek ők Magyarország egyik kultzenekara. Mikor elkezdtük a Supernemet, mindig nagy figyelmet és törődést kaptunk tőlük. Rég a levegőben volt már ez a közös ramazuri, közös nyíregyházi múltunkat is tekintve…szerintem a közönség nagyon bírni fogja a dolgot. Találkozunk ott!”


Az új Alvin-klip:

Az Alvin és a Mókusok közel 20 éves zenekar, 1993-ban alakult Nyíregyházán, s az évek során kétségtelenül Magyarország legnépszerűbb, tinikedvenc punk-rock zenekarává küzdötte fel magát, melyért a tíz vagy húsz évvel ezelőtti tinédzsererek is rajonganak. Alvinékat elsősorban a dalok szövegei tették népszerűvé, melyek – az énekes átalakuló életfelfogása nyomán – nagy változáson mentek keresztül az évek folyamán. Egy dolog azonban nem változott: ezek szókimondó, őszinte és pimasz dalszövegek. Alvinék színes zenei világát a nyers punktól, a ska punkig, a zúzósabb metálos hangzástól át a lírai dallamokig többféle zenei összetevő alkotja. A csapat frontembere a kezdetek óta az énekes/gitáros Alvin (Pásztor István). A basszusgitáros 1998 óta Csoma Viki, aki egyébként vokálozik és énekel is. A jelenlegi dobos, Szirota Márió 2011-ben csatlakozott az együtteshez. A zenekar az elmúlt 20 évben 17 albumot készített, számos videoklipjük közül a Sajnálom nézettsége a 2 millióhoz közelít a legnépszerűbb videómegosztó oldalon. Az Alvin és a Mókusok legutóbbi albuma a 2012-ben kiadott Bátorság, nyújtott kéz, mely a trió eddigi legjobb nagylemeze. A zenekar az elmúlt években a zúzósabb koncertek mellett bensőséges, akusztikus/unplugged koncertekkel is bemutatkozott.

supernem_2013. augusztus 2

A Supernem kipróbált, de több éves színpadi múlt után is teljes lendületből zenélő együttes, mely fülbemászó, popos dallamokból, klasszikus, karcos rockból, punkos vadulásból és modern gitárzenéből kotyvasztja immár jellegzetesnek nevezhető stílusát. Az ország egyik legvagányabb frontembere, Papp Szabolcs (basszusgitár, ének) és társai, Pulius Tibor (gitár, vokál) és Mozsik Imre (dob) hármasa 2003-ban jelentette meg debütáló nagylemezét, Hangosabban címmel, melyről több dal is – mások mellett a K-k-kétszer, a Surfpunk vagy a Rendőrsztori – közismertté vált. A bemutatkozó albumot két év szünet után követte a Tejfog – rajta a szellemes, önirónikus címmel ellátott Az igazi rocksztár az első próbán meghal -, majd 2007-ben a Nemde című sorlemez. Az immár Kubányi Bálint billentyűssel kibővült zenekar legfrissebb nagylemeze, a Tudományos fantasztikus pop a hazai könnyűzene élvonalába katapultálta az együttest. A Supernem október elején két új dalt jelentet meg, és készül már az új nagylemez.

2013, szeptember 21. Budapest Park
2013. november 8. Győr, Bridge
2013. november 9. Zalaegerszeg, Keresztúry ÁMK
2013. november 15.  Szombathely, Mozi
2013. november 16. Székesfehérvár, Fezen klub
2013. december 7. Veszprém, Expresszó
A szeptember 21-i koncert jegyára:
elővételben: 999 Ft
helyszínen: 1499 Ft

JEGYIRODÁK:
• Budapest Park helyszíni jegypénztáraiban
• Nyugati téri Sziget jegyértékesítő pont
• Fesztiváljegy.hu iroda

ONLINE ÉRTÉKESÍTÉS: http://park.ticketportal.hu/

Budapest Park helyszíni jegypénztár nyitva tartás:
hétfőtől-szombatig 13.00 – 19.00-ig (koncertnapokon a Park zárásáig)
Az elővételes jegyértékesítés minden esetben a koncertet megelőző nap 17.00-ig tart, ez után helyszíni jegyáron lehet belépőt vásárolni, kizárólag a Park jegypénztárában.

http://www.alvinrecords.com/

https://www.facebook.com/Alvin.es.a.Mokusok
http://www.supernem.hu/

https://www.facebook.com/supernemofficial

http://www.1grecords.hu

https://www.facebook.com/1grecords
Facebook-esemény

 

Written by:

A FÉLonline.hu hírei