SZIN 2013

Ennyi zenekarral ennyiért ritkán találkozunk 

Sikeres kampányoknak, olcsó jegyáraknak köszönhetően kiemelkedően nagy érdeklődés övezi az idei Szegedi Ifjúsági Napokat. Nehéz olyan magyar zenekart mondani, amely nem szerepel a fellépők között.

Annak ellenére, hogy nem a külföldi nagy zenekaroké lesz a főszerep, idén is csábító a SZIN kínálata. Több mint száz koncert közül válogathatunk, melyek között felbukkannak országhatáron kívüli zenészek is. Egészen pontosan szigetországi rapperek, MC Honey Brown, valamint a Stereo MC’s két tagja. Utóbbit név alapján kevésbé, az alábbi slágert hallván azonban biztos be tudunk azonosítani:

A magyarok közül azért nehéz akárkit is kiemelnünk, mert biztos kihagynánk olyanokat, akiket nem kéne. Ettől függetlenül megpróbáljuk, íme pár név a teljesség igénye nélkül: Tankcsapda, Ákos (neki sokan örülnek ám!), Brains, Vad Fruttik, Punnany Massif, Intim Torna Illegál, Kiscsillag…
A kedvencek mellett a szervezők idén is nagy figyelmet fordítanak a feltörekvő, de még nem vörös szőnyegen lépkedő bandákra és a helyi tehetségekre is.
A teljes koncertnaptár itt megtalálható.

 

A nulladik nap a kőkemény magyar rockzenéről szól majd. Tudtátok, hogy Pataky Attilának van egy fia, aki a Pataky Művek frontembere? Ők lesznek a nyitónap első fellépői, utánuk pedig jön az alapköveket lefektető EDDA Művek.

A szervezők idén teljesen új arculatba csomagolják a SZIN-t, amiről részleteket még nem tudunk.
Az viszont nem változott, hogy a koncertek mellett találhatunk majd más elfoglaltságot is. A korábbi évekhez hasonlóan stand-up fellépők, zöld programok, civil egyesületek standjai várják a fesztiválozókat.

Aki lemaradt a villámakciókról, egészen augusztus 20-ig kedvezményes áron vásárolhat elővételben jegyet. Kiemelt akciók SZTE-hallgatók valamint szegedi lakosok számára, árak itt.

Written by: