Vidám Park – Campus Fesztivál 2013

 

2013. július 17‒21. között idén is megrendezik Debrecenben a Campus Fesztivált – immár hatodik alkalommal. A helyszín ismét a Nagyerdő lesz, azonban ebben az évben nem a stadionban és környékén, hanem a Vidámparkban és az Oláh Gábor utcai sporttelep területén várják a fesztiválozókat.

Az időjárást ugyan nem tudják befolyásolni a szervezők, így azt meg sem merem tippelni, vajon idén minden este megázunk majd, vagy levegő után kapkodunk a hőségben (középutas megoldásban nem is reménykedem), de az biztos, hogy a zenei változatosságra most sem lehet panasza a bulizóknak, hiszen már a nulladik nap sem lesz eseménytelen: fellép például a Magashegyi Underground, a Heaven Street Seven és a Supernem. Csütörtöktől azonban – természetesen habitustól függően – érdemes lehet előzetes terv szerint fesztiválozni, hiszen tíz helyszínen lesznek programok. A Pepsi Nagyszínpadon ad koncertet többek között a Csík Zenekar Kovács Katival kiegészülve, a Quimby, a Brains, a Punnany Massif, a hazai terepen játszó Tankcsapda, az Intim Torna Illegál és Ákos. A Telekom Teraszon mások mellett Péterfy Bori & Love Band, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Belga, a Kiscsillag, Rúzsa Magdolna, a Carbonfools és a Vad Fruttik fog fellépni. A magyar zenei élet képviselői mellett természetesen idén is lesznek külföldi előadók a Campus-on: a nagyszínpadon a dán Nabiha fog koncertezni, és ellátogat hozzánk a The Subways is az Egyesült Királyságból. Az említett helyszíneken kívül a Rézangyal Aréna, a Port.hu Domb Pódium, az OTP Lounge, a Soproni Dóm, az FM 90 Friss Rádió Színpad, a Dub Székház és a Kulter.hu Irodalmi Sátor várja a Campus-ra látogatókat: idén is lesz Dumaszínház, irodalmi programok, és a szervezők a legifjabb fesztiválozókra is gondoltak a Vitéz László – Bóbita Pódium fellépőivel.

campuus

A jegyárak most sem eltúlzottak, a Debreceni Egyetem hallgatói és dolgozói július 5-ig még válthatnak kedvezményes bérletet 9.900 Ft-ért,és szintén július 5-ig lehet napijegyet, illetve teljes árú (négy napra szóló) bérletet vásárolni elővételben 4.900, illetve 12.900 Ft-ért.

Azt hiszem, ebben az évben sem fognak unatkozni azok, akik a cívisvárosba látogatnak júliusban, hiszen a Campus Fesztivál idén is széles zenei palettával és sokféle kulturális csemegével várja a bulizni vágyókat.

Written by:

1988-ban született Debrecenben. A Debreceni Egyetem magyar diszciplináris mesterszakos hallgatója, a Hatvani István Szakkollégium, a DETEP és az Alföld Stúdió tagja.