Ilyen lesz az idei VOLT

Úgy tűnik, nem a tavalyi húszéves jubileum jelentette a VOLT számára a legnagyobb durranást. A szervezők és a közönség szerint is az elmúlt évek legerősebb line-upja az idei. Több világsztár DJ és rockbanda mellett a legtöbb hazai zenekar is itt lép fel a nyári fesztiválok közül. Házibulizik a tízéves Punnany Massif, öt év után visszatér a színpadra az Emil.RuleZ!, kötélen lehet majd végigcsúszni a nagyszínpad közönsége felett, és mindenhol robotok lesznek – ilyen lesz az idei VOLT.

„Mindenhol jó, de a legjobb Sopron. ”  – aki esetleg még nem tudta, nem költözik el a fesztivál, és az elkövetkező négy évben még maradni is fog a soproni Lővér kempingben. Idén már a sör is környezettudatosan szürcsölhető, bevezetik a visszaváltható repoharakat. Ha valaki még ennél is többet akar tenni a természetért, részt vehet a helyszínen az Új Széchenyi Terv hulladékgyűjtő akciójában is, így ingyenesen próbálhatja ki a fent említett élményparkot. Erről egyelőre annyit tudunk, hogy látványában is elragadó lesz, a tornya pedig 25 méter magas, erről elindulva suhanhatunk majd át fesztiválozók feje felett.A fellépők listája a szivárvány sokszínűségével vetekszik – rázhatjuk a hajunkat a stoner rocklegenda Queens Of The Stone Age, az üvöltős Parkway Drive, az egy fokkal kevésbé üvöltős 30 Seconds To Mars vagy a populárisabb Billy Talent koncertjére. Az elektronikus vonalat olyan nagyágyúk képviselik, mint Example, DJ Fresh, Martin Solveig, Fritz Kalkbrenner, a GusGus vagy a Knife Party. A simogató hangú Jamie Woon és a 80-as évek szintipopjából táplálkozó Hurts sem maradhat ki, de a lista még így is erősen hiányos, az összes külföldi fellépő itt megtalálható egy videóba gyűjtve:

A hazai felhozatalra sem lehet panaszunk, hiszen biztos, hogy annyi magyar fellépőt, mint amennyi a VOLT-on lesz, nem fogunk találni más rendezvényeken. A Tankcsapda és Ákos kérdésesek szoktak lenni, ha fesztiválokról van szó, de egyikük rajongótáborának sem kell csalódnia. Az Emil.RuleZ! hosszú ideig szünetelt, azonban nemrég új nagylemezzel jelentkeztek, és öt koncertmentes év után biztosan megtáncoltatnak minket Sopronban. Nemcsak Hajós Andrásék koncertje lesz különleges – gondoltátok volna, hogy a Punnany már tíz éves? Mindenesetre így van, és rengeteg meghívott zenész cimborával fognak ünnepelni a színpadon a nulladik napon.A lista itt olyan hosszú, hogy pofátlanság lenne kiemelni belőle több nevet, készült a hazai fellépőkről is egy jópofa videó, ami tutira meghozza a kedvet a fesztiválhoz:

 

Úgy, mint minden más fesztiválnak, a VOLT fő profilja is a zene, de aki nem megállás nélkül koncertre járó típus (vagy nem éri be kiflivel, parizerrel és sörrel), az Sopron és az ország ízeit kóstolgathatja a Borfesztivál területén, vagy elmehet szellemi táplálékért az idén debütáló Diákhitel Kávézóba, ahol slam poetryt, vagy olyan előadókat hallgathat, mint Csernus Imre, Zacher Gábor vagy Baksa-Soós Attila.A képzőművészet idén sem maradhat ki a buliból. Robotok fogják díszíteni a fesztivál területét, kihelyezett standokon elismert művészek rukkolnak majd elő saját koncepcióikkal. A nagyszínpad lesz a főszereplő, ahol grandiózus díszletekkel, az éjjeli partyk során pedig különleges fény-és látványelemekkel találkozhatunk majd. A robotolásból persze a közönség is kiveheti a részét, kartondobozokba ugrott emberek robotszépségversenyen vehetnek részt.Ott találkozunk!

Jegyárak:

Bérlet június 16-ig 27 500 Ft, június  17-től és a helyszínen 29 900 Ft

Napijegy június 16-ig 9900 Ft , június 17-től és a helyszínen 10 990 Ft

VOLT Fesztivál – Heineken Balaton Sound kombinált bérlet: június 16-ig 54 000 Ft                                                                                                          június 17-től és a helyszínen: 59 000 Ft

Written by: