EFOTT 2013

Kedvenc vándorunk idén is menedéket nyújt az aláírt indexszel, abszolutóriummal vagy UV-csekkekkel érkező, vizsgaidőszaktól lelkét majd kilehelt diákoknak. Az EFOTT ebben az évben Zánkán ver tanyát, ahol öt helyszínen nyújtanak zeneterápiát a megfáradt lelkeknek június 25. és 30. között. 

Az idei vándorfesztivál házigazdája a Budapesti Corvinus Egyetem lesz; lássuk, milyen fesztivál-wellness programot kínálnak nekünk Zánkán.

Kezdésként a helyszín: az Új Nemzedék Központ (leánykori nevén úttörőtábor) ad otthont meggyötört testünknek, hosszú partszakaszán verhetjük fel sátrainkat egy kellemes hátizsákos, erőltetett menet után a vasúttól. Érdemes megjegyezni, hogy idén is ér tekerni a bringát: a combosabbaknak Budapestről, a kényelmesebbeknek pedig Balatonalmádiból, a MOL kúttól indul a felvonulás. A járgányokat ebben az évben is a MOL őrzi a nap 24 órájában, ha pedig gyalog, vonattal, repülővel, lóháton vagy vízibiciklin érkeztél és megkívántál egy kis biciklizést, a helyszínen tudsz majd kölcsönözni.

efott

Napközben amellett, hogy simogattathatod magad a Balatonnal, érdemes lesz körbejárni a civil falut is, aminek felfedezése kellemes másnaposságűző program, és a túra végére garantáltan több cuccod lesz a hátizsákban. Kíváncsian várjuk a tavalyi piros napszemüveg után, hogy ezen a nyáron milyen lesz az EFOTT-divat.

Sej-haj és beesteledik. Ebben az évben nem csak a dárembészre fogod kapkodni a lábadat: ha útba ejted a Metropol Fröccsöntőjét, és ha elkap a magyar virtus, bizonyosan nemcsak a fröccs, de a pálinka is jól fog csúszni két táncház és énektanítás között. A csárdában ugyanis népdalokat és táncokat is elsajátíthatsz, ha úgy tartja úri kedved, a programokat pedig olyan neves ember állította össze, mint a Csík Zenekar Kossuth-díjas brácsása, Kunos Tamás, úgyhogy érdemes lesz csizmát húzni!

Két bajusz-és leánypördítés közt pedig vigyázó szemeteket a Pepsi Nagyszínpadra vessétek, amiről mondhatnám, hogy a fesztivál színe-java ott lesz, de akkor megfeledkeznék olyan további szoknyapörgető, torokfárasztó és léggitár-akrobata zenekarlelőhelyekről, mint a Kalinka Stage, a Rauch Aréna vagy a Play – Corvinus HÖOK Stage, így haladjunk inkább sorban.

efott2

A Pepsi Nagyszínpad első estéjén a drum and bass dominál: jön a N.O.H.A, őket követik a hazai császárok, a Brains, majd a Brainsszel is kooperáló Kosheen zárja az első estét. A további napokon pedig fellép a világhírű Kiscsillag zenekar, az európai turnéjukról nemrég visszatért Quimby, a fesztiválok által ihletett Kopóggyá leleményes szerzői, a Punnany Massif és a Budapest Bank Play Stage 1. helyezettje, egy még ismeretlen egyetemista banda. A helyek még kiadók, rajtad is múlik, hogy a csoporttársaidnak integetsz-e fel a nagyszínpadra, ugyanis a szavazás hétfőtől indul.

A Kalinka Stage-en a Junkies koncertjén a teljesség igénye nélkül ordíthatod meghitten, hogy „miattad iszom, te állat”, megnézheted milyen egy harmincévesen is flottul és lelkesen működő zenekar a Pál Utcai Fiúk személyében, kiadhatod vizsgadühödet az Alvin és a Mókusok koncertjén, és egyensúlyozhatsz a söröddel a pattogó ska ütemekre a PASO-n.

A Rauch Arénában stand up comedy-vel űzheted el a fejfájásod minden délután három órakor, később pedig bedugatlan koncertet ad az Anna & The Barbies. A Punnany és Kardos-Horváth Janó is feltűnik, először egy szál gitárral, a szombat este egy sötétebb pontján pedig az újjászületett Kaukázussal is. Az Eurovíziós tizedik ByeAlex is színpadra lép pénteken, és a Hatdiplomás közgazdászok is kapnak aznap este egy szerenádot az Intim Torna Illegáltól.

EFOTT-néző túránk utolsó állomásaként kukkantsunk be a Play – Corvinus HÖOK Stage házatájára, ahol a Budapest Bank Play Stage majdani első helyezettje játszik minden este, a tizedik helyezettől visszafelé egészen a második és harmadik udvarhölgyek koncertjéig. Kötelező a megjelenés minden Kispál és a Borz rajongónak a Tökéletes Helyettesek koncertjén, kiknek halványodnak a rétek és hiányzik Pistike, Jutka, Emese meg amúgy is csak de szeretne. Éjfélkor pedig, ha tűzijáték nem is, pöttyöslabda-eső biztosan lesz az EFOTT jótündérével, az elmaradhatatlan Dévényi Tibi bácsival.

Tehát vizsgákat kivégezni, sátrakat leporolni és június 25-30. között vedd célba Zánkát, mert mindenkinek jár ötnapnyi fesztivál-wellness. Árakról és programokról további információ a www.efott.hu-n, de ha Te inkább megúsznád ingyen, pörgesd fel a nyelvedet és aktiváld lájkközönségedet az ingyen hetijegyért.

 

Written by:

1991-ben született, a ZsKF-en szerzett film szakirányos szabad bölcsész diplomát, jelenleg a BME kommunikáció szakos mester hallgatója.