Borsodi Hegyalja Fesztivál – Igazi Fesztivál Igazi Arcoknak

 

Kicsit több mint egy hónap múlva, immáron 14. alkalommal is kezdetét veszi a Hegyalja Fesztivál. Számos fellépő mellett fesztiválrezsi-csökkentéssel és a Volbeat koncerttel egybekombinált jeggyel kedveskednek a közönségnek június 25 és 30 között.

Tokajban ismét utat tör magának az igazi zene, igazi arcoknak, hogy igazi fesztiválélményben lehessen részük. A Tisza és a borok mellett számos külföldi fellépő várja a közönséget. A Scooter idén is ellátogat hozzánk, hogy a legnagyobb slágereit kiemelje díszdobozos gyűjteményéből, és azzal forrósítsa fel a hangulatot. Jason Newsted, a Metallica egykori legendás basszusgitárosa most új bandájával tépi majd a húrokat. A cipők koptatására pedig olyan fellépők állnak rendelkezésünkre, mint a Dieselboy, a Stanton Warriors, az ex-sepulturás Igor Cavalera vagy a Koan Sound. Tiszteletét teszik nálunk olyan nevek is, mint a Slayer, a Skindred, a The Devil Wears Prada vagy az Asking Alexandria. Hazai fellépőink is lázasan készülnek a júniusi bulira. A Subscribe zenekar amellett, hogy Tokajban nyaral, a nagyszínpadon pörgeti fel a közönséget. Idén valóra váltják álmukat, miszerint koncertfelvételt készítenek a Hegy’-es fellépésükről, amit később majd DVD-formátumban jelentetnek meg. Az Anna & the Barbies legújabb lemezének dalaival érkezik, hogy Pásztor Annával énekelhesse őket a közönség, és együtt táncolhassanak a mindig dekoratív énekesnővel. Az örömzene megtestesítője, a Quimby is megénekelteti a közönséget. Új lemezük megjelenésének időpontja még bizonytalan, de a fesztiválszezonban már hallhatóak lesznek az új szerzeményeik. Az említetteken kívül még számos fellépő várja a közönséget, hogy egy ritmusra dobbanjon a szívük.

 

A Hegyalja fesztivál himnusza

A fesztiválrezsi-csökkentő csomag tartalmazza az utazást, a belépést és a szórakoztatást is. Ahogy az elmúlt években is, a közönség idén is 50 százalékos kedvezménnyel vonatozhat le a helyszínre. A fesztiválozók kérését tekintetbe véve nem folytatódik a fesztiválkártyás rendszer, így ismét készpénzért lehet vásárolni a fesztivál területén is. Az italárak azonban a tavalyi szinten maradnak, így hát a nagy forróságban 390 forintért vehetnek egy korsó hűsítő sört az arra szomjazók.  A bérlettulajdonosok két kemping területén is ingyen leverhetik sátraikat már június 24-től (hétfőtől). Akik állandó kecskeméti, dunaszerdahelyi, beregszászi, szabadkai vagy székelyudvarhelyi lakcímmel rendelkeznek, azok számára egész héten ingyenes lesz a belépés a fesztivál területére. Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosai június 16-ig 14.900 forintért válthatnak heti jegyet.  Azok számára, akik hétköznap még nem tudják belevetni magukat a fesztiválhangulatba, érdemes a pénteken és szombaton érvényes Hétvégi Bérletet megvenniük, amely csupán 12.900 forintért beszerezhető. Pénteken és szombaton olyan bandák társaságában vezetheti le a közönség a feszültséget, mint például a Quimby, a Magna Cum Laude, vagy a Ganxsta Zolee és a Kartel. Többek között szintén hétvégén lép fel a Scooter, az Anna & the Barbies, az Irie Maffia, a Brains, hogy a hétvégén érkezők kitombolhassák magukból a hétköznapok szürkeségét.

 

Volbeat_Hegyalja_kicsi

 

 

 

Az igazi metálosoknak, akik nem bírnak a fesztiválig várni, izgalmas lehetőséggel állt elő a Hegyalja. Június 18-án a Volbeat lép fel a PeCsa Music Hallban, ahova legújabb lemezét hozza el, ami az Outlaw Gentleman & Shady Ladies címet viseli. A zenekar nagyon egymásra talált a lemez készítése során, mindannyian teljes mértékben elégedettek az új anyaggal. Akiket érdekel a dán zenekar, azoknak érdemes Hegyalja-Volbeat Bérletet vásárolniuk 9600 forintért.

A tokaji borok, a Tisza, a fürdőruhás lányok, a vízpisztolyos fiúk mellett a Hegyalja tehát idén is sok-sok izgalmas fellépővel, kiváló hangulattal, kedvezmények sokaságával várja az igazi fesztiválarcokat.hegyaljalogo_2013v1

 

Written by: