7. PAFE – Nyárköszöntő Porverés

A május 16-19. közötti hosszú hétvégén Szántódpusztán a helye minden porverőnek, mert idén korán indul a fesztiválszezon. Idén hét helyszínnel várja a közönséget a 7. Pannónia Fesztivál, illetve a hazai fesztiválzenei spektrum teljes kínálatával és három külföldi vendéggel. Mi ott leszünk, és most jól elmondjuk, hogy miért érdemes Nektek is eljönnötök.

A PAFE 2007 óta fut, a kezdetektől fogva legendás zenekarokkal és koncertekkel, valamint legendásan nagyon olcsó beugróval. 2009 óta a közönség szavazatai alapján hívják meg a fellépőket, és 2010 óta pedig az eredetileg pusztán rock profilú fesztivál palettája elektronikus és rap műfajokkal is bővül. A helyszín szintén különleges hagyományokkal bír: 18. századi házak, borospincék, és egy kápolna fogják közre a fesztivált, mindössze egy nagy hátszeles köpésnyire Tihanytól.

pafecipő

Az olyan jól ismert fesztiválveteránok, mint a Kiscsillag, az Irie Maffia, meg a Vad Fruttik, akármilyen örömteli is jelenlétük, senkit nem lepnek meg, de rajtuk kívül még van bőven, ami felkelti a legelvetemültebb laikus figyelmét is. A Tankcsapda, a Depresszió, a Brains, Akkezdet Phiai, a Subscribe, és a Zagar is ott lesznek, és ha ezek a nevek sem jelentenek semmit, akkor meg alapból azért érdemes lejönni Szántódpusztára, hogy valamilyen alapműveltség azért már legyen. A megszokott magyarokon kívül a külföldiek is látogatáskötelesek: a drum and bass-t játszó Rudimental, a hip hop és dubstep fénylő csillaga, a Foreign Beggars, és a kultklasszikus Dub Pistols adják idén a PAFE nemzetközi értékét.

A fentieken kívül de nem az ő ellenükben, még a következő zenekarokat tervezzük meghallgatni: a Presszó Tangó Libidó, a Kowalsky meg a Vega, a Maszkura és a Tücsökraj, a Hollywoodo, az Ivan & the Parazol, és a Trousers is eléggé izgatja a fantáziánkat.

Akinek egyébként még ezen kívül is van más javaslata, írja meg hozzászólásban, hogy hova küldene el minket – napersze a fenén, poklon és böscsán’ kívül  – és ki tudja, talán meg is fogadjuk a jótanácsot. Ehhez nyújt segítséget a folyamatosan bővülő program, amit itt talál, aki kíváncsi rá, és ki nem az?

A végére itt vannak a hasznos információk is, nem kell aggódni. A MÁV START idén is sűrűbb menetrenddel és 50%-os kedvezménnyel járul hozzá a PAFE rezsiéhez, úgyhogy a csóró egyetemistának idén is több marad bambira. A négy napos bérlet 7900 ft, a napijegy 3900 ft, a határtalan vidámság meg alkotmányos kötelesség. Aki pedig még mindig információhiányban szenved, adagolja magát túl elsőkézből.

PAFE_LOGO_VEGLEGES_2_png

Written by:

Pécs, 1990. Túlsokadéves bölcsészhallgató, bérlaikus és szófetisiszta.