Magyartanár támadta meg Karafiáth Orsolyát Szegeden

Feldühödött magyartanár támadta meg Karafiáth Orsolyát egy szegedi tárlatvezetésen, írja Bíró-Balogh Tamás a sciencecaffe.com-on.

“Ezek után szólalt meg a magyartanár néni, aki külön hangsúlyozta, hogy ő olvasta Karafiáth könyveit, az utolsó, Kicsi Lili című regényt is (nagyon tetszett, gratulál hozzá), de nem ezt várta. Ő Orsolya miatt jött a kiállításra, mert a könyveiből és a médiaszerepléseiből megismerve az írónőt, ő éppen arra volt kíváncsi, hogy Orsolya mit gondol és mit mond a képekről. És mivel Karafiáth erre csak önmagát tudta ismételni, hogy őt arra kérték fel, hogy csacsogjon, és ahogy mondta is már: ő nem ért a képekhez, a tanárnő immár dühösebben, számonkérőn és kioktatón fakadt ki: ha ő így menne be órára, a diákok azonnal szétszednék.

Ekkor durvult el a hangulat: a közönség két részre szakadt, a nagyobbik – főleg urakból álló – Orsolyát védte, a kisebbik – a magyartanár és a vele érkezett hölgy – meg nem. Kiabálás, félig-meddig lincshangulat alakult ki, mindenképpen méltatlan a REÖK-höz, Miróhoz, meg úgy általában minden kulturális rendezvényhez.”

Olvassátok el Tóth Júlia Éva kritikáját a botrányhős szerzőnő legutóbbi könyvéről, a Kicsi Liliről.

Fotó: Dívány.hu

Written by: