Idén is lesz KULTOK! – konferenciafelhívás

Március utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a II. KULTOK – KULTműhelyek Országos Konferenciája a József Attila Kör és a KULTer.hu közös szervezésében. Az Online Kulturális Folyóiratok című konferenciára február 20-ig bárki jelentkezhet 10-15 perces előadással. Pontos leírás és részletek az alábbi felhívásban:

 

Felhívás az Online Kulturális Folyóiratok című konferencián való szereplésre

 KULTOK II.

(KULTműhelyek Országos Konferenciája)
Online Kulturális Folyóiratok 

MODEM, Debrecen
2013. március 29-30.

József Attila Kör és a KULTer.hu kortárs kultúrportál második közös konferenciája az online kulturális és irodalmi folyóiratok, valamint – a következő generációt idén is bevonva – az egyetemi kötődésű kulturális portálok szerkesztőinek és szerzőinek részvételével valósul meg, fórumot teremtve egy rendkívül aktuális és a kulturális oldalak hatékonysága szempontjából megkerülhetetlen szakmai párbeszédre.

Az online kulturális felületek problémáit, működésük elméleti vagy gyakorlati kérdéseit tárgyaló – s nem pusztán a képviselt portált prezentáló – előadások megtartására elsődlegesen online kulturális folyóiratok szerkesztőinek és szerzőinek jelentkezését várjuk! A tervezett 10-15 perces előadások pontos címét és a hozzájuk tartozó 5-8 soros rezümét a következő e-mail címre kérjük elküldeni: janosafra@gmail.com, a jelentkezés határideje: 2013. február 20. (szerda). Az előadók útiköltségét megtérítjük és a szereplés napjának éjszakájára szállást biztosítunk!

A debreceni MODEM-ben 2013. március 29-30-án (pénteken és szombaton) megvalósuló konferencia által lehetőség nyílhat a különféle kulturális portálok közötti funkcionális és stratégiai különbségek tudatosítására, az online folyóiratok olvasóközösségei közötti információáramlás felerősítésére, valamint a látszólagos versenyhelyzettel összeegyeztethető együttműködés megalapozására is. Mindez nemcsak a szerkesztőségek és az oldalak szerzői számára lehet fontos, hanem az oldalak működését, fejlődését, és így az olvasóközönség bővülését is meghatározhatja.

Meghívott vendégek: A Vörös Postakocsi Online, Ambroozia, Amúgy, Apokrif Online, Bárka Online, Dokk.hu, FÉLonline, Fidelio, Irodalmi Jelen Online, Képírás, Kolónia, Kortárs Online, Könyvesblog, Kötve-fűzve, KULTer.hu, Kultúra.hu, Kultúra és Kritika, Kultúrpart, Litera, Moly, prae.hu, Poet.hu, PORT.hu, Revizor, Spanyolnátha, Tiszatáj Online, Trubadúr Magazin, ÚjNautilus.

Több kép a tavalyi KULTOK-ról a KULTER.hu facebook oldalán

Written by: