Díjátadóval zár a Zöld Pardon

Egésznapos bulival, koncertekkel, szakmai és közönség díjak átadásával zárja kapuit vasárnap a Zöld Pardon.  Persze, csak erre az évre. Számos kulisszatitokra is fény derült a tegnapi Szeparéban tartott sajtótájékoztatón.


Hagyományteremtő szándékkal, idén először kerül megrendezésre a Zöld Pardon különleges eseménye, a  „ZPZP“, azaz a Zenész Piknik, amelynek keretében rendhagyó kategóriákban díjazza a nagyérdemű a hazai könnyűzenei élet nagyágyúit. A díjkiosztóval egybekötött fergeteges szezonzáró buli végén az alábbi elismerések büszke tulajdonosait hirdetik ki a közönség szavazatai alapján:

1. “Lássam a kezeket!” (A legjobb koncertzenekar)
2. “Legény a háton” (A legjobb frontember)
3. “A mi világsztárunk” (A legjobb angolul éneklő előadó)
4. “Unokáink is vágni fogják” (Az év dala)
5. “Szállóige lesz” (A legjobb dalszöveg)
6. “A jövő zenéje” (Az év felfedezettje)
7. “Elfogadnám apámnak/anyámnak” (Életműdíj)
8. “Nem rugdosnám ki az ágyamból” (A legvonzóbb előadó – férfi vagy nő)

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy nem csupán a közönség szavazhat kedvenceire még október 12-ig, hanem 10 – a fentieknél lényegesen klasszikusabb – kategóriában a Zöld Pardonban  az elmúlt közel másfél évtized során színpadra lépő zenészek ítélik oda a legjobbaknak járó díjakat.

S ha már mindenki szavaz mindenkire, a közönség sem maradhat ki a sorból. Az egyes fellépőkhöz tartozó rajongói csapatok különböző, izgalmasabbnál izgalmasabb –ahogy Lévai Balázs, az esemény házigazdája fogalmazott: „úttörő sorversenyek mintájára készült“ – feladatokban mérhetik össze erejüket („ki mit tud“, hangerőverseny, váltóivás, stb.), a legsikeresebb csapat pedig elnyeri  a „Z-közép“ díjat, avagy a legjobb közönségnek járó elismerést.

Persze, a Zöld Pardon nem vonulhat téli álmot aludni koncertek nélkül. A fantasztikus hangulatról remek fellépőgárda gondoskodik. Fellép a Punnany Massif, a Csík Zenekar, az Anna And The Barbies, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Subscribe, akik új, magyar nyelvű dalukat is itt mutatják be először. Egyéb zenei csemegével is találkozhatnak a piknikezők vasárnap: Papp Szabi, a Supernem frontembere elárulta, különleges formációval áll majd színpadra. A Great Monkeys névre keresztelt „hirtelen lett“ csapat tagjai többek közt olyan zenekarokból érkeznek, mint a Fish!, a Magashegyi Underground és a Supernem.

Szepesi Mátyás, a Zöld Pardon programszervezője elmondta, e kezdeményezés révén céljuk közelebb hozni egymáshoz zenészt és közönséget, így egy baráti, közvetlen, igazi ZP-s szezonzárónak ígérkezik az első Zenész Piknik.

A.T.K.

Written by: