Irány a Völgy!

Irány Kapolcs! Az idei évben sem maradhat el a már hagyományosnak tekinthető Művészetek Völgye, amely ismét egy igazán színes és változatos programmal édesgeti magához a kultúrára éhes látogatókat.

Július 27-től kezdetét veszi a tíz napon át tartó jóleső zenebona, közös dalolászás, verselés, tánc, és barangolás a Bakonyban, illetve a magyar művészeti ágak rejtelmeiben. A programsorozatot ebben az évben két helyszínen, Kapolcson és Taliándörögdön álmodták meg a szervezők. A kínálat pedig olyan széles spektrumú, hogy bárki könnyedén találhat kedvére való tevékenységet, még a gyerekek is! A visszatérő vendégek között olyan hírességek sorakoznak fel, mint Palya Bea, aki az érdeklődők és rajongói számára nagyobb bepillantást enged majd saját világába, amely számos fület és lelket hódított már meg. Igazán érdekesnek ígérkezik a Kapolcsi Hobo Klub, amelyben Földes László alkotótársaival méltó megemlékezésre készül a világ legnagyobb volumenű rock bandáiról, például az immár 50 éves múlttal rendelkező Rolling Stonesról. Az irodalomkedvelők fiatalabb generációja a Kaláka versudvarban, míg a feltörekvő írópalánták és az idősebb generációk a Magyar Írószövetség Udvarában találkozhatnak kortárs szerzőkkel, verseket megzenésítő zenekarokkal és sok más színes programmal, tehát mindennel, ami irodalom. Akit pedig a blues és a jazz vonz, továbbá a könnyedebb zenei műfajok, azoknak számos finomságot nyújt a Blue sPot Café helyszíne. A természet szerelmesei sem maradnak hoppon, zöldtúrák és idilli fényképkiállítások sorozata segíti, hogy a látogatók randevúja a balatoni élővilággal emlékezetes maradjon a későbbiekben.

A Művészetek Völgyét érdemes meglátogatni, mert kiélhetjük alkotóvágyunkat egy kézműves foglalkozáson, vagy lelki feltöltődés gyanánt jógázhatunk egyet sok más érdeklődővel. Szemtanúi lehetünk olyan népszokásoknak is, amelyekről csak meséltek nekünk otthon vagy az iskolában, például a legénybúcsúról, menyasszony-szöktetésről. Tökéletes alkalomnak ígérkezik, hogy megismerjük régvolt hagyományainkat, esetleg városlakóként elmélyedjünk gazdag szokásvilágunkban.

A fentebb említett események mellett számos más finomság is megrendezésre kerül. Érdemes kicsit jobban elmélyülni a programfüzetecskében, hogy senki se csússzon le a legízletesebb „kultúrmorzsákról”.

A szórakozás tehát garantált, és a családias hangulatáról elhíresült Művészetek Völgyének kapui nemsokára ismét megnyílnak előttünk. Kultúrára fel!

Written by:

Egy évekkel ezelőtti adatvesztés következtében a cikk szerzője elveszett. Ha Te írtad a cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@felonline.hu e-mail címen.