Veréb lakoma

VII. csornai Veréb fesztivál

Még mindig itt a nyár és folytatódik a fesztiválszezon! Nemsokára a csornai Veréb Fesztivál kerül terítékre: lássuk hát, miből lakmározhatunk július 26-28-ig!

Eddig még nem nőtte magát hatalmas méretekre vagy sok színpadosra ez a fesztivál, bár az elkövetkezendő évek szellőin minden bizonnyal szárnyra kap a Veréb is. Ezt sok dolog biztosítja, ugyanis ez a rendezvény is az egyik leginkább pénztárcabarát mulatságok közé tartozik az idei nyáron. Például egy elővételes napijegy 2 500 HUF-ba, az elővételes hetijegy pedig 5 000 HUF-ba fáj, ami igen sokszor egy estés szórakozásunkat sem fedezi más helyeken. A közeli termálfürdő is vendégcsalogató lehet, ha hideg van, ha meleg van, vagy ha unatkozunk, különösen, hogy fesztiválszalaggal féláron pancsikolhatunk. Emellett a házigazda a csornai kemping, ahol zöld fű, árnyék, sátorhely, fürdő, zuhanyzó, mellékhelyiség és miegymás megtalálható, ami a napfény mellé szükséges.

Azonban a legfőbb fogás mégiscsak az esti lucullusi lakoma lesz. Első éjjel mézben és tejben áztatott Sleepwalk’s-ot kóstolhatunk Heralds of Death-ágyon és Végállomás körítéssel, majd a helyi hotdog-különlegesség, a Rózsaszín Pitbull következik csemege Supernemmel és édes-savanyú Prosecturával. Mindezeket egy kis Bless U-val öblíthetjük le.
Második éjjel almával a szájában kerül terítékre a Pigs Might Fly, szezámmal és borral áztatva. Emellett az újfajta ízes Nonverse leves és a petrezselymes Nikson krumpli vajrózsácskákkal egészítik ki az őrületesen fűszeres Insane kacsasültet és az egyes törzsek által afrodiziákumnak is nevezett Depresszió kaviárt. Figyelnünk kell azonban, hogy szobahőmérsékleten az étel nyomokban Alvin és a mókusokat, valamint Paddy and the Ratset tartalmazhat.

Utolsó vacsoraként Járai Márk-féle kedvcsináló itallal kezdhetünk, majd grillezett IrieDDim a menü salátával, répával, jégcsapretekkel és omlós Nils sajttal. Később Long Way Down koktélokkal frissíthetjük fel magunkat, kukoricás Till We Drop csemege mellett. A Punnany Massif egy különleges hegyvidéki kecskefajta, melyet csak kevesen tudnak egészen finoman elkészíteni. A fogásokat a kesernyésen csípős Vad Fruttik-fűszeres hústál és a The Carbonfools-féle gombás-kukoricás-sajtkrémes tekercsek zárják.
A menü további részleteiről a www.verebfeszt.hu honlapon lehet bátran keresgélni.

Jó étvágyat és jó szórakozást kívánunk!

Written by:

Egy évekkel ezelőtti adatvesztés következtében a cikk szerzője elveszett. Ha Te írtad a cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@felonline.hu e-mail címen.