Debrecenbe kéne menni

Debrecen és fesztivál? Akkor csak egyetlen dologról lehet szó: a Campus Fesztiválról. A bulizni vágyók július 25-e és 29-e között lehetnek részesei a Cívisváros legnagyobb zenei rendezvényének, mely évek óta színvonalas szórakozást nyújt a Nagyerdőre érkezőknek. Az idén 5. alkalommal megrendezett mulatság igen változatos zenei kínálattal jelentkezik, kezdve a „sztárcsapatként” beharangozott finn klasszikus és metál dallamokat ötvöző Apocalypticától egészen a poposabb dallamokat játszó hazai Magna Cum Laudéig. Épp ebben rejlik a Campus varázsa: igyekszik összehangolni minden irányzatot, néhány cseppnyi igazi egyetemista buli hangulattal megkeverve.

Természetesen nemcsak Finnország képviseli a külföldi szólamokat, hiszen érkeznek előadók az Egyesült Királyságból (Friction and Linguistics, Matrix and Futurebound), illetve Hollandiából is, a The Kroons és a 2010-es Sziget-vendég, Kees van Houndt személyében, nem is beszélve a N. O. H. A. (Noises of Human Art) nevű bandáról, akik már önmagukban is négy nemzet színeit képviselik. Ám nemcsak a nemzetközi fellépőkért érdemes ellátogatni a Nagyerdő – reméljük hűs árnyat adó és akár még a viharoktól is védelmező – lombjai közé belépni, hiszen a hazai zeneipar is jócskán képviselteti magát olyan nevekkel, mint a két év után visszatérő Péterfy Bori és a Quimby, akik a nagyszínpadot veszik majd birtokba. De ijedtségre semmi ok, a hét pódium mindegyikén ilyen színvonalú együttesekkel találkozhatunk, hogy csak egyet-kettőt említsek: ott lesz a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Bëlga, a Kiscsillag és a 30Y is. No és persze nem múlhat el debreceni fesztivál Tankcsapda koncert nélkül sem.

Az idei év számomra egyik legkellemesebb újdonságát az Európai Nyelvek Utcája jelenti, amelynek célja, hogy az európai kultúrát és nyelvtanulást népszerűsítse többek között holland-német sajtkóstolóval, Shakespeare-előadással és játékos feladványokkal. Ezenkívül az irodalom is szerepet kap a fesztiválozók életében, hiszen a kulter.hu irodalmi sátra a portál kínálatához hasonlóan változatos programokra invitálja az érdeklődőket.

Nem elhanyagolható kérdés az sem, hogy mindez mennyiért érhető el. Azt hiszem az ár abszolút nem nevezhető borsosnak, persze ahogyan máshol is, itt is olcsóbban megúszhatja az ember a dolgot, ha elővételben veszi meg a jegyét, hiszen így egy napijegy 4500Ft, egy bérlet pedig 12.500 Ft. (júl. 21-ig). A debreceni diákok pedig még inkább fellélegezhetnek, hiszen számukra még nagyobb kedvezmények érhetőek el, így a diákbérlet nekik július elsejétől is csak 9900 Ft.

Written by:

Egy évekkel ezelőtti adatvesztés következtében a cikk szerzője elveszett. Ha Te írtad a cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@felonline.hu e-mail címen.