Tekerj az EFOTT-ra!

Mi lett volna, ha Animal Cannibalsék nem fordulnak vissza a Déli pályaudvar peronjáról a Budapest nyáron című dalukban, hanem a budapesti flaszter helyett Velence felé veszik az irányt? Valószínűleg az, amit idén a „Tekerj az EFOTT-ra!” szervezői találtak ki: biciklis szabadon száguldás a legszabadabb, legegyetemistább nyári fesztiválra .

Július 2-án délig jelentkezhetnek azok a vállalkozó szellemű amatőr és profi biciklisták, akik az izzadós, zsúfolt vonatok helyett két keréken szeretnék megtenni a Budapest-Velence távot. A részvétel EFOTT heti-és napijeggyel ingyenes, anélkül pedig 2000Ft-ba kerül, de ennek fejében a nyitónapra is bejuthatsz.

Kedden Budapestről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épülete elől indulnak a drótszamarasok. Itt átvehetik jegyeiket és leadhatják csomagjaikat, nem kell a hátizsák alatt végigizzadni az 50km-t, ugyanis a szervezők kocsival leszállítják azokat. A csapatok 7-9 fősek lesznek, egy-egy tapasztalt kerékpárossal az élen, aki vigasztalja majd a tekerésben megfáradtakat: „már csak 5-6 km” és megbütyköli a biciklit, ha az valami furcsa hangot ad ki, vagy a kerekek eresztik a levegőt.

Persze, nem verseny ez, így útközben nem árt megállni hűsölni egyet Etyeken a Magyar-kútnál és a szőlőültetvényeknél, Alcsútdobozon az arborétumnál vagy Vereb határában a Pogány-kőnél. Ezeknél a helyeknél a szervezők tájékoztató csomaggal és frissítő pontokkal is készülnek, így biztos nem fogsz kitikkadni a nagy melegben.

A végállomás pedig természetesen Velence! Az EFOTT-on külön őrzött kerékpártárolóval, biciklis kempinggel és programokkal várják a kilométer falókat. Innen a fesztivál többi napján további vezetett túrákra lehet majd tekerni, a talpalávalóról pedig a Robur Soundsystem gondoskodik majd. Ha a biciklidnek szüksége lenne pár kiegészítőre, a Szimpla Bringás Bolhán bevásárolhatsz belőlük, a Bike Kitchen pedig téged vezet majd be a bringaorvoslás rejtelmeibe.

Ne csak a korsó emelésben legyünk bajnokok! Két kerékkel az EFOTT-ra!

A tanulmányút részletei:
Útvonal: Budapest – Biatorbágy – Etyek – Alcsútdoboz – Vértesacsa – Lovasberény – Vereb – Pázmánd – Velence (A hegyi menők persze Nadap felé is vehetik az irányt)
Táv: 60 km
Szintkülönbség: 420 méter
A Budapest-Biatorbágy szakaszt ajánlott vasúton megtenni.
Az útvonalon a szintkülönbség minimális, de a dimbes-dombos terepen azért egy-két nagyobb emelkedőre is kell majd számítani.

A részletes útvonal itt, kedvcsináló prezentáció emitt.
További információért írj a bringa [kukac] efott [pont] hu címre.


Written by:

Egy évekkel ezelőtti adatvesztés következtében a cikk szerzője elveszett. Ha Te írtad a cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@felonline.hu e-mail címen.