Bánkitó Fesztivál – Ahol szabad!

Akik kedvelik a szabadtéri programokat, a jó társaságot, a minőségi zenét, az érdekes workshopokat és előadásokat, a művészeteket, a fantasztikus hangulatot és mindezeket szeretnék csodálatos környezetben élvezni, azok jól figyeljenek! Idén negyedik alkalommal a Marom Klub Egyesület, a Hallgatói Hálózat, a Sirály Közösségi Tér, a Toldi Klub, a Fogasház, a Dor Hadas, a Csipáncsap brigád és a tranzit.hu összefogásában valósul meg a Bánkitó Fesztivál július 20. és 22. között.


Jómagam már kétszer jártam a fesztiválon, és nem túlzok, ha azt állítom, hogy ha egyszer lelátogattok ide, olyan élményekkel gazdagodtok majd, hogy minden évben újra meg újra el akartok jönni.

Már maga a helyszín is magával ragadó; a tó és a környező dombok, a rendezett kis falu mind-mind arra csábítanak, hogy felfedezd őket; emellé pedig olyan bőséges programkínálatot kap a látogató, hogy nem győz válogatni a jobbnál jobb lehetőségek közül…

A fesztivál több helyszínen zajlik, a legfontosabbak a tó körül találhatók, mint például a Tó Színpad, de a kemping is fontos szerepet játszik (itt lesz a Tábor Színpad). A falu még több helyszínnel gazdagítja a palettát, ezért ha gyorsan és gond nélkül szeretnénk egyik állomásról a másikra jutni, érdemes bringára pattanni.

A fesztivál amúgy is a zöld vonalat képviseli, ha valaki nem szeretne bringaszállítással bajlódni, az a helyszínen is bérelhet szemrevaló kétkerekűeket. A környezet védelmét nem csak így valósítják meg a szervezők; az italunkat re:poharakból kortyolgathatjuk majd, és a tábori dekoráció jó része újrafelhasznált anyagokból, pl.: PET-palackokból készült; én is készítettem párat tavaly, nagyon jó ötletekkel találkozhattok, ha kicsit erre is odafigyeltek.

A fellépők közt ott lesz (felsorolásom a teljesség igénye nélküli, de remélem, kedvet csinál a lelátogatáshoz) Sena és bandája, a Colorstar, The Qualitons, a Puszi együttes, Marge, Egy Kiss Erzsi zene, Sickratman, The Lovelaces, a Bounce DJ-k… Nagyon változatos és klassz zenékre számíthatunk, és hatalmas, hajnalig tartó bulikra!

A táncolás és vigadozás után fair trade kávéval ébredhetünk, és egy kis strandolással folytathatjuk a napot, aktívabbaknak lesz kirándulás Balassagyarmatra, zumba, bringás bolhapiac, jóga, krav maga és longboard. Ha testünk mellett a szellemünket is megdolgoztatnánk, nézhetünk kiállításokat, mint például a Pseudo Race Group kortárs művészeti installációját, a Liberagility-t, ami egyben egy akadálypálya is, vagy a tó körüli kültéri alkotásokat. De ez nem minden: különböző színházi produkciók, szabadegyetemi előadás a civil mozgalom lehetőségeiről, valamint bibliai szövegolvasást és kreatív önkifejezést ötvöző workshop, továbbá szombat reggeli jógával és meditációval egybekötött istentisztelet vár még a fesztiválozókra, senki sem fog unatkozni!

A szervezők gondoltak a 18 év alattiakra és a kisgyermekes családokra is, őket kézműves és csoportfoglalkozások, játszósarok, improvizációs játékok, aszfaltrajz és Molnár Szabolcs bűvész mutatványai várják majd.

De a fesztivál nemcsak a fent említettek miatt olyan vonzó, hanem a finom ételek és a rengeteg kedves és barátságos ember miatt is. Mindig egyedül utaztam le, és egy tucat új baráttal gazdagodva jöttem el onnan. Igazi összetartó és vonzó közösség gyűlik itt össze, a hajdani hippifesztiválok képét idézve a szemünk elé. Itt nem számít, honnan jöttél, hogyan nézel ki, vagy hogy milyen színű a bőröd, akár Bánk tavának finom hullámai, úgy simogat majd körbe a tolerancia, a jóindulat és a figyelmesség.

Tehát, az idei szlogen után szabadon: Itt szabad jól érezned magad!
(És még csak nem is kell sokat fizetned érte – Elővételes napijegy: 2500 HUF, bérlet 7000 HUF. Helyszíni napijegy: 3000 HUF, bérlet 8000 HUF.)

Itt olvashatsz bővebben a fesztiválról: www.tekerjatora.hu

Written by:

Egy évekkel ezelőtti adatvesztés következtében a cikk szerzője elveszett. Ha Te írtad a cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@felonline.hu e-mail címen.