Nézz a jövőbe!

Könyvtrailer-pályázatot hirdet a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány. Ne maradj ki abból, hogy a te munkád során születhessen meg egy új vizuális műfaj! A pályázat mindenkinek szól, akinek képrögzítésre alkalmas eszköz birtokában van, a nyertesnek pedig 300 000 forint ütheti a markát!


Mozgóképi alkotásokat, könyvelőzeteseket / könyvtrailereket / könyvfilmeket vár a pályázat kiírója, bármilyen műfajban (az áldokumentumtól az animációs filmig), melyek egy-egy konkrét könyvhöz kapcsolódnak, így annak reklámjaként is felfoghatók, ugyanakkor új, kreatív formát jelentenek a könyv és az olvasás népszerűsítésében.

A pályázatot profi és freestyle kategóriában lehet benyújtani. Míg előbbire kiadói megrendelésre készített könyvtrailerrel pályázhatnak kiadók, vagy az előzeteseket készítő műhelyek. Addig utóbbira bárki pályázhat: magánszemélyek, csoportok, cégek, nonprofit szervezetek egyaránt.
Nyertest a kiadók maguk hirdetnek, ha kedvükre való pályamunka érkezik. A nyertes pályázat készítői minden nyertes pályázat után 60.000 forint díjazásban részesülnek, amit a kiadók a kiíró, a prae.hu portált megjelentető Palimpszeszt Kulturális Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodásban garantálnak.

A profi kategória zsűrije olyan elismert szakemberekből áll, mint Benedek Anna, a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fabricius Gábor reklámszakember, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatvezetője, Herendi Gábor filmrendező, M. Tóth Géza Oscar-díjas animációs filmrendező.

A Jövőnéző Könyvtrailer versenyének sajtótájékoztatója from Gyarmati Lili on Vimeo.

A freestyle kategóriában a pályázatban résztvevő kiadók maguk értékelik a saját címeikre beérkező pályamunkákat.
A 200 000 forintos közönségdíjat pedig szavazás útján a közönség ítéli oda szavazással, amire augusztus 21-ét követően a prae.hu portálon nyílik majd lehetőség.

A jelentkezés határideje: 2012. augusztus 21., éjfél!

Részletes információ: itt, itt és itt!

Written by:

Egy évekkel ezelőtti adatvesztés következtében a cikk szerzője elveszett. Ha Te írtad a cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@felonline.hu e-mail címen.