Velence = EFOTT

A nemes múltú Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, avagy élőbeszédben is előforduló nevén EFOTT idén július 3-8 között, a Velencei-tó partján kerül megrendezésre, ezúttal a házigazda szerepében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, avagy élőbeszédben is előforduló nevén: a BME-vel.

Hogy a történelemleckét rövidre fogjuk, az EFOTT 1976-ban indult Abaligetről, huszonöt intézmény 350 hallgatójának részvételével, de mára már nemcsak holmi egyetemközi baráti összeruccanás, sőt: országos szinten az egyik legnevesebb és legnépesebb magyar fesztivállá nőtte ki magát. A hivatalos holnap szerint a kiválasztott pár napra közel 67 ezres tömeg szállta meg az elmúlt években az esemény válogatott helyszíneit, igy Velence turisztikai infrastrukúrája idén hatalmas terhelésre és mesés bevételre számíthat.

Olvasóinkat persze minden bizonnyal a múlt cseppet sem érdekli, ahogy Velence jóléte sem nyomós ügy legtöbbünk számára. Hadd nyugtassunk meg tehát mindenkit, hogy első osztályú program várható: hat helyszínen kínálják a szervezők a magyar és külhoni fesztiválzene legjobbjait, és örömmel jelentjük, hogy lapunk, a FÉLonline is sátrat ver a Civil faluban. Aki arra jár, köszönjön be, és ha olyan kedvünk van, akár vissza is köszönünk — felolvasni viszont mindenképp fogunk.

 

 

A nyitónap fő műsorszáma a Csík Zenekar és vendégsereg szuperkoncertje: Presser Gábor, Dresch Mihály, és Mező Misi közreműködésével hallhatjuk a népzenész-csillagokat. Rajtuk kívül az első napon A köztársaság bandája és a Vodku játszanak, illetve a Heineken Beach-en DJ Török és DJ Thread szettjei várják az embereket.

A Pepsi Színpad sztárjait elsorolni hosszú, de bárkit említés nélkül hagyni sértő lenne. Fellépnek a fesztiválok olyan klasszikusai, mint a Quimby, a Kiscsillag, a Tankcsapda, Péterfy Bori, az Irie Maffia, a Magashegyi Underground és a Vad Fruttik, a hiphop képviseletében a Hősök és a Punnany Massif, a dárenbéz vonalán a Brains, a blúzt nyögve Deák Bill, és a humort adva a Bëlga. A külföldi behatást pedig a nagyszínpadra idén a brit breakbeat együttes, a Freestylers, illetve a pénteki főműsoridőben Dub FX, a hangszertelen ausztrál utcazenész hozza.

A Kalinka Stage szintén nagy neveket kínál: a szerdai napot a metálos olvasóknak ajánljuk, mert többek között a Dalriada, a Road és a Subscribe játszanak, egyik a másik után, mielőtt a Blues Company átvenné a színpadot. A csütörtöki fellépők között találjuk a Kistehént, a Depressziót és a Pannonia Allstars Ska Orchestrát, pénteken a Supernem, a 30Y, majd a Pál utcai Fiúk buliztatnak, szombaton pedig A kutya vacsorája, a Mystery Gang és az Intim Torna Illegál.

Továbbá említést érdemel a Rauch aREna rendszeres délutáni stand-up programja Kiss Ádámmal, Dombóvári Istvánnal, és Felméri és Aranyosi Péterekkel. Rajtuk kívül ezen a helyszínen élvezhetjük az Akkezdet Phiai és az Animal Cannibals hiphop együttesek előadását, az Eurovíziós huszonnegyedik helyezett Compact Disco koncertjét, illetve a Carbonfoolst és az Anima Sound Systemet is.

És bár jelen cikk írója elektronikus zenében kevéssé jártas, a részegen nehezen kimondható nevű Axe-Rádió1-Bomba Party Station helyszínéről mégis felismert néhány nevet: előad többek között Sterbinszky és Bárány Attila, illetve Ludmilla és Palotai szombat éjfélkor egy közös szettel. Aki pedig némi iróniával szereti a zeneélvezetét, a részegen még nehezebben kimondható nevű djuice-BME-HÖOK Sátorban bátran látogassa meg Korda Gyurit és Dévényi Tibi bácsit — az utóbbit szerda és szombat között minden éjfélkor akár.

Természetesen mindez közel sem teljes lista, akit a többiek is érdekelnek, böngéssze át a programot.

Persze a legvégére hagytuk sok egyetemista és főiskolás számára a legfontosabb részletet. A jegyárak részletes lebontását a hivatalos honlapon lehet elolvasni, röviden összefoglalva 16900 Ft a hetijegy, és 5490 a napijegy. Reméljük, sikerült összespórolni a rávalót, és lélegzet-visszafojtva várunk mindenkit Velencén.

 

 

Written by:

Egy évekkel ezelőtti adatvesztés következtében a cikk szerzője elveszett. Ha Te írtad a cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@felonline.hu e-mail címen.