SZIN – „Mediterrán” őrület

Ha a fesztiválszezonra való bemelegítés minden évben a PAFE-n zajlik, a „levezető” gyakorlatok színhelye mindenféleképpen a Szegedi Ifjúsági Napok már sok-sok éve.A mediterrán alföldi város az ország egyetemista paradicsoma, ahol egész évben megy a pörgés, Tiszán innen és Tiszán túl, ám minden év augusztusában az ország összes pontjáról tömeges diákvándorlás veszi kezdetét a Tisza-parti fesztiválra, hogy egy utolsó bulival zárhassák a nyarat. A zarándoklat időpontja idén augusztus 22-26-ra esik, úgyhogy még bőven van időd kispórolni a bérleted árát, ami augusztus 20-ig 17 900 Ft, helyszínen pedig 22 900 Ft.És hogy mit kapunk a pénzünkért? Négynapnyi már-már mediterrán őrületet, a hazai együttesek színe-javával, de határon túlról is érkeznek előadók, hogy felborzolják a kedélyeket.

Mint például az osztrák Russkaja , akik már-már rutinos SZIN-re járók orosz lábkapdosós ska ritmusaikkal. Ha pedig ska, erősen ajánlott ellátogatni a helyi SKAtch zenekar koncertjére is, akik tavaly majdnem egy egész medencét töltöttek meg a negyven fokban ugráló rajongóikkal. Természetesen a kockás vonalról itt is képviselteti magát a P.A.S.O és a SZIN-himnuszt megíró Magna Cum Laude sem marad otthon a fesztivál ideje alatt.Aki pedig a headbangelésben járatosabb biztos, hogy nem fog csalódni idén sem a Subscribe, a Blind Myself, a Road vagy az Ismerős arcok koncertjén, de az Alvin és a Mókusok fellépése sem szokott lezajlani egy-egy rendes pogó nélkül.

Ahogy Magashegyi Underground sincs Bíborka kígyózó táncmozdulatai nélkül, amelyek mozgásra késztetik a közönséget is, de biztos nem lesz álldogálás az Anima Sound System , a 30Y vagy az Irie Maffia koncerten sem, „hands up!”. Idén Péterfy Bori , az underground díva is visszatér a színpadra, és Soerii&Poolek http://www.youtube.com/watch?v=Bu6L-6JqGDA is készek arra, hogy maximális extázist okozzanak mindenkinek.

Mert extázis az mindenképpen lesz, hiszen a SZIN-re azért megyünk, hogy kieresszük az utolsó sikolyokat a nyáron és együtt énekeljünk a hazai kedvenceinkkel, akik nélkül elképzelhetetlen lenne a fesztiválszezon, így a zárása is. Itt nincsenek pocakos motorosok, lófarkas kishúgok, „csak” több ezer buli és szabadsághajhász egyetemista, és ez teszi a SZIN-t olyan piszkosul élvezetessé.

A piszkos élvezetek pedig itt nem halmozzák fel a szokásos fesztivál mocskotsem. Nincsenek széthajigált plasztik poharak, sem orrfacsaró zöld mellékhelyiségek. Ezt egyrészt a helyszín teszi, ugyanis az Újszegedi-partfürdő normális vizes blokkokkal is rendelkezik, másrészt pedig a szervezők öko-tudatosságának. Ezt tanúsítja a Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is. A tisztaságban nagy szerepe van a Re:poharaknak, amikért az első korsó sörnél 200 Ft-ot kell fizetni, így ha másért nem is, de pénztárca-kímélésként minden diák szereti itt magánál tudni még az üres poharát is, ami úgysem marad sokáig száraz.

 

Tavalyi beszámolóinkat itt olvashatjátok!

Written by:

Egy évekkel ezelőtti adatvesztés következtében a cikk szerzője elveszett. Ha Te írtad a cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@felonline.hu e-mail címen.