20. VOLT – Mindenkinek, aki szereti

Egy nappal korábban kezdődik a VOLT, mindenkinek, aki szereti, ugyanis idén, a fesztivál 20. születésnapja alkalmából már június 26-án, a 0. napon dübörög a nagyszínpad a „We love VOLT!” nagykoncert résztvevőitől.


A fellépő húsz zenekar mind-mind a VOLT korábbi éveinek fontos szereplői közül kerül ki, hogy három-négy dal erejéig felidézzék a régi éveket. Így a Telekom Nagyszínpad előtt bálozhatunk a Pál Utcai Fiúkkal, felhőkig ugorhatunk az Anima Sound Systemmel, beindíthatjuk a fesztivállapotot a Belgával és élvezhetjük a Punnany Massif zenéjét is. Sőt, idén a közönség idősebb tagjai egy régi-régi sérelemért is kárpótolva érezhetik magukat egy kicsit az Európa Kiadó koncertjén. Ugyanis a zenekar már a legelső VOLT hirdetésein is szerepelt, ám a fellépés akkoriban sajnos meghiúsult, az őket szervező cég a koncert napján lemondta a bulit.

Míg a nagyszínpadon folyik a „nosztalgiázás”, addig az elektronikus zenék kedvelői a „Magyar Dj Allstars” reggeli hatig tartó koncert maratonján melegíthetnek a további napokon. A lemezek tekergetéséért Andro, Bernáthy Zsiga, Cadik, a Fine Cut Bodies, Naga és Palotai felelnek majd. Láb nem marad mozdulatlan.

A jó felütést pedig csak még jobb folytatás követheti majd! A tényleges első napra a Lővér kempingbe érkezik a Lostprophets és a Snow Patrol, és ha az egy estére eső világsztárok számával nem lennénk elégedettek, őket követi a három Grammy-díjat is begyűjtő Skrillex.

Másnap a kemény dubstep ütemek után a kanadai pop punkot játszó Simple Plan landol a nagyszínpadon, utánuk pedig a legendás Faith No More zenekar következik majd. Tovább is van, mondjam még? Ugyanis a jubileum alkalmából a szervezők a külföldi csillagokon kívül „helyi” különlegességekről is gondoskodtak. Például az egész évben „csendszünetet” hirdető Yonderboi “Yonderboi In-House” koncert programja is felcsendül a fesztiválon. A Fonogram-díjas zenész leginkább átdolgozott, tánctérre csábító dalokkal készül a fellépésére.

Ákos is itt fogja megtörni egyéves hallgatását szintipop programjával és az egykori Bonanza Banzai újraélesztett dalaival.
A már jól ismert és énekelhető kedvenceink mellett idén új, idegen hangok is bemutatkoznak a Voice tehetségkutató keretében. A négy napon át tartó kutatás alatt tizenkét énekest ismerhetünk meg, akik Gönczi Gábor Smile nevű zenekarával állnak ki a közönség elé, amelyik kedvére emelgetheti digitális hüvelykujjait kedvenceire normál díjas sms-ek formájában, míg meg nem lesz a Volt hangja.

Ám Sopron nem csak a Tűz-toronyról és a fesztiválról ismert, hanem ínycsiklandozó borairól is, így a környékbeli borászok idén is büszkén mérhetik majd boraikat a Heti Válasz Borfesztivál fa bódéiból.

És ha már tudjuk, mit hallgassunk és igyunk Sopronban, nem árt kitalálni azt sem, hogy juthatunk el zenei Mekkánkhoz. Budapestről minden nap külön VOLT vonat indul a Keleti pályaudvarról, amire a jegyek egységesen 3700Ft-ba kerülnek majd. Így nemcsak hogy 56%-kal kedvezményesebben juthatunk el Sopronba, de az átszállással vagy a helyhiánnyal sem kell majd megküzdenünk. Aki pedig más irányból közelítené meg a fesztivált, idén is 33%-os, kedvezményes áron teheti azt meg.

Ha pedig már rátértünk a piszkos anyagiakra, íme a jegyárak: bérletek június 15-ig 25 000Ft-ért, napijegyek 9990Ft-ért kaphatóak.

A visszaszámlálás elkezdődött, három hét és VOLT. Ugye már Te is megvetted a jegyed?

Written by:

Egy évekkel ezelőtti adatvesztés következtében a cikk szerzője elveszett. Ha Te írtad a cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@felonline.hu e-mail címen.