Csórókkal mulatunk

A BelFesztben az a jó, hogy nem nagyon tud csalódást okozni. Nincs is jobb érzés annál, mint mikor több száz hozzád hasonlóan csóró fiatallal együtt hallgatsz olyan együtteseket, akikről tudod, hogy csak ropogós ezresek kipengetésével tudnád meghallgatni őket. És minden évben ugyanúgy megy. Egészen felszabadító, de tényleg!

Aztán lehet, hogy csak én vagyok ilyen anyagias, mindenesetre egy konkrétum a szombati napról, hogy a vécék számát megduplázták (!), ami zseniális ötlet volt. A tapasztalt belfesztező már számol azzal, hogy három órát ki kell bírnia toalettlátogatás nélkül, ha jó helyet akar a színpad előtt… persze a sorok hosszúsága ennek ellenére sem csökken számottevően. Rátérve olyan mellékes dolgokra, mint a koncertek: jók voltak, milyenek lettek volna… Boriék élvezetesen nyomták, nem mentek alá a saját (elég magas) színvonaluknak, és szép hangulatot teremtettek az estéhez, amikor is az Irie Maffia lépett színpadra, egy kis késéssel. Ezt koncertlátogató ember fel sem veszi, de ha esetleg mégis, hát most az együttes sokszorosan kárpótolta: az Irie (rendhagyó) felállása az eddigi legjobb koncertjét adta, amin volt szerencsém részt venni. Ez azért is említésre méltó, mert egyrészt még nem hallottam olyat, hogy rosszul játszottak volna, másrészt pedig a basszusgitáros beugró volt (borzasztó a névmemóriám, nem emlékszem sajnos a nevére), aki egy éjszaka alatt tanulta meg azt a nem kevés számot, amit lenyomtak a pesti közönségnek. Az este hőse volt a figura, nem lehetett belekötni a játékába. A zenekar többi tagja sem lustálkodott, és olyan klasszikusokat hallgathattunk meg, mint a Go Home Soundboy vagy a Slow Down Chale. A közönség pedig igazán hálásnak bizonyult, úgyhogy egy gyümölcsöző együttműködés alakult ki a koncerten, ami egyre csak jobb lett a végéhez közeledve.

Azért a publikum egyes tagjainak össze lehetne állítani egy “hogyan koncertezz” almanachot, eszméletlenül sokat tolakodtak össze-vissza a koncert alatt. Fel tudja pumpálni a nyugodtabb típusokat is az ilyen szükségtelen “erőszak”, főleg az első felére volt jellemző, hogy cigit lobogtató 15 körüli srácok nyomultak tízesével az ember elé… Ez csak afféle side note, egyébként kifogástalan volt a szombat este is. Köszönjük szépen.

Képek a Belfeszt honlapjáról

Written by:

Egy évekkel ezelőtti adatvesztés következtében a cikk szerzője elveszett. Ha Te írtad a cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@felonline.hu e-mail címen.