Lesz itt Pardon!

2012. április 20-án, a Magna Cum Laude rendhagyó nagykoncertjével nyit újra a Zöld Pardon. Az új hely a Rákóczi híd budai hídfőjénél lesz, 5700 m² terülten. A költözködés nem ideiglenes, új épületek épülnek, új helyek nyílnak meg. Fák nem lesznek ugyan, helyette viszont félig fedett táncteret és közönségbarát árakat ígérnek. Egy biztos: a szinvonalas, kényelmes és megfizethető bulizáshoz minden ugyanúgy adva lesz, ahogy azt megszokhattuk!


Kővári Zsuzsanna, a ZP ügyvezetője a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy bár fájdalmas volt 13 sikeres év után lebontani a helyszínt, mégis emelt fővel vonultak el, hisz motiválta őket az szeretet, amit a tavalyi szimpátiatüntetésen, s az azután következő időben a közönségtől (és a zenekaroktól) kaptak. Akkor 45 ezer rajongó kiáltotta egyszerre szeretett szórakozóhelye nevét, ezzel domostrálva, hogy a Zöld Pardon Budapest kultúrális életének meghatározó, élvonalbeli helyszíne, és ez elvitathatatlan. Ezért is döntöttek azonnal az újranyitás mellett.

Beszámolónkat a tüntetésről itt olvashatjátok.

Eredetileg viszolyogtak a XI. kerültben maradni. Most mégis ott, kb. egy kilométerre a ZP megszokott helyétől nyitnak meg. A Zöld Pardon vezetője ugyanakkor hozzátette, hiába kerestek, azóta sem találtak az eredeti közteleknél jobbat, ez a megoldás tűnt a legkisebbik rossznak, s így költöznek végül a Rákóczi híd északi oldalához. Az új terület egyébként nem az önkormányzaté, hanem egy portugál magáncég tuljadona “és ez kizárja, hogy a Zöld Pardon sorsa a továbbiakban politikai döntésektől függjön”, írja a ma kiadott sajtóközleményük.

A fő tömegközlekedési útvonalaktól való távolságot a szervezés egy 8-10 percenként induló olcsó busszal fogja lerövidíteni. A járat egész éjszaka közlekedik majd, a fuvar 100 forintba fog kerülni.

A helyszínen kívül egyébként nem sok minden változik a Zöld Pardon életében. Továbbra is környezettudatosan, a legzöldebben üzemelteik majd a közönségkedvenc szórakozóhelyet, és csakúgy, mint eddig a fiatalok igényes és biztonságos szórakozását tekintik a legfotosabbnak. Remélik, hogy szaván tudják fogni az önkormányzatot is, aki anno ígéretet tett arra, hogy ha elköltöznek, minden támogatást megadnak a szórakozóhelynek, hogy problémamentesen, békében üzemelhessen.

Mi is nagyon reméljük, hogy ez így lesz!

Lapunk ott lesz a megnyitón! Menjetek el ti is!

Written by:

Egy évekkel ezelőtti adatvesztés következtében a cikk szerzője elveszett. Ha Te írtad a cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@felonline.hu e-mail címen.