Lókefe és törölköző – SZIN 2011 második nap


A délutáni koncertlátogatás tegnap is kikészített mindenkit, az idő viszont még éjfélkor sem hűlt le, csak hajnalban támadt egy kis búfelejtő szelecske, ami azóta is fúj, így legalább megdögleni nem kell. Tegnap Szabó Balázsra fogyaszthattuk el söruzsonnánkat, amit a Kerekes Band izzasztott ki belőlünk, a rosszul szellőző, ám nem is dohányzó Music Channel Aréna sátorban. Az ethno funk zúzás után, a Žagar szégyenlős hipszterfiúi pörgették jól fésült tincseiket, az almafénybe borult színpadon. A fesztivál koncertbeosztására jellemzően, velük teljesen egy időben a HS7 teljesített felül önmagán.

Douglas Adams a felhők közül letekint a Szegedi Ifjúsági Napokra, és boldog: itt minden második ember törölközővel a vállán ballag. Ki bent, a Partfürdőben, ki a fesztivál területén kívül, a csúszdás élményfürdőben, ki pedig a nyers Tiszában mártóztatja meg föl-fölhevült testét. A férfiakat, a fürdőzés után az Axe sátorban mossák jóképűre szexi férfimosó lányok Axe szagú lókefével. A performance előtti téren vízipisztollyal szemközt lövést és hormonszagú ingyen ölelést kaphat a bamba szemlélő, sőt ingyen kotonnal jutalmazott nemi szűrővizsgálatot is hirdet egy filctollal fércelt tábla.

Továbbra is fenntartom, mivel többed magammal háborogtunk tegnap 16:00-kor a Szabó Balázs Band koncertjén, hogy szörnyű, sőt kiábrándító dolog népszerű együtteseket nagyobb színpadra felállítani ilyen lehetetlen délutáni időpontban. Nemcsak, mert a közönség a küzdőtér árnyékosabb felére tömörül, így a zenészek féloldalvást kénytelenek játszani, amíg a hangszer a melegtől a testükhöz gyógyul. Csápolni sincs kedve így a közönségnek, mivel a SZIN Színpadon ebben az időben pont szembe süt a nap, ezért inkább kényelmesebb üldögélve szörpölgetik a fröccsöt.

Este viszont, amikor el lehetne menni bulizni, minden koncert egyszerre van. Ezért az érdeklődők vagy csak ide, vagy csak oda mennek, ha meg elisszák az időt két koncertet is kihagynak, pedig pénzzel fizettek a jegyért. 19:00-kor a Vad Fruttikal teljesen egyszerre sípolt a Kerekes Band, akik szokásához híven agyonhajszolták a közönségüket a dög melegben. Kihasználva, hogy a sátor padlózata trambulinná alakul az ugrálásra, Fehér Zsombor, az énekes állandó ugrálási parancsot adott ki, amitől szabályosan szétesett a sátor.

Egy órával később a HS7 is (hang)versenyezni kényszerült a Žagarral. Utóbbi zenekar tegnap szépen kitett magáért amúgy. Régebben valahogy szerényebben küldték, de tegnap egyen napszemüvegben egyenes feketére vaxolt hajjal, és max svunggal nyomták.Melléfogás szerintem, hogy tegnap a két nagy külföldi húzónevet az amerikai Whaetus és az orosz Russkaja-t egy időpontban, a fesztivál két, egymással köszönő viszonyban sem álló pólusán helyezték el… elég kellemetlen volt rohangálni a koncertek között.

A mai munkaszüneti délután a kivénhedt rockereké. A SZIN színpadon 17:00-kor nyócóramunkázik a Beatrice, közéjük ékelődik a Subscribe , majd Pataki Atilla bőrfejéről csöppen le a szentimentális rockballadák minden izzadsága. Az alter szcéna metróhuzatja a Magashegyi Undreground játszik 19:00-kor a Music Channel Arénában. Tíztől pedig a Mystery Ganggel rugdalhatjuk szét poros dorcónkat.

Written by:

1990-ben született, Budapesten él. A FÉLonline.hu alapító-főszerkesztője.