esti hideg – Utcazene 2011 (3.nap)

A péntek este sok alkalmi zenekart szült, volt akinek élete koncertjét, és olyan is akadt aki csak szimplán megfázott. Rácseszett ugyanis, aki a tegnap estét a szabad ég alatt töltötte. Hideg szél lett, a hőmérséklet őszi, a hangulat viszont nem lankadt a didergéssel.


Már kora délelőtt utcazenész lányokba botlottunk. Ők Budapestről jöttek, azt eszik és isszák, amit utcazenélésből összetarhálnak. Egyébként ők voltak a negyedik társaság, akiket a helyi félig sem telet kempingből páros lábbal rúgnak ki, mert nem foglaltak helyet. Úgy látszik az ottani gondok-tulajdonos vagy a pénzt vagy a fiatalokat utálja (ebből kettő ciki).

Bővítettük ismereteinket a kis színpados fellépők terén is. Találtunk új kedvenceket, pl. Pusztai Julit és bandáját és a valószínűleg leghülyébb nevű Hó Márton és a Jégkorszak nevű formációt. Este újra a külföldi zenészek szórakoztatták az utca fázó népét. Mi tegnap a kölcsön harmonikával játszó spanyol Gajdo együttesre ráztuk.

Ma lesz a főnap, két vállalkozó beszélgetéséből tegnap kiderült, hogy már nagyon várják a Szombati kavalkádot, ekkor vannak a legtöbben. A közönség egyéb iránt jó étvággyal iszik, egyik éjjel-nappali üzlet előtt sem lehet megúszni a sorban állást, az olcsóbbnál olcsóbb piákért. Akárkivel beszélünk, mindenki azt mondja, hogy a fesztiválok közül, még szállással is a veszprémi Utcazene a legolcsóbb.

 

Written by:

1990-ben született, Budapesten él. A FÉLonline.hu alapító-főszerkesztője.