„Annyira mediterrán…”

…és annyira reggae, és annyira metál és annyira pop. A TükeZoo együttes zenéje mégis leginkább annyira magával ragadóan nagyszerű.

Ahogy hallgattam őket, nem tudtam őket egyetlen zenei stílusba elhelyezni. Egyfajta rájuk jellemző kifordultsággal játszanak szinte mindent: reggae-t, sanzont, metált, funky-t, mégsem útkeresés ez és nem is paródia. Profi zenészek, hallatszik az előadásukon. Minimal felállásban játszanak, azaz kontrabasszus gitár, ütőhangszerek, és egy DJ. Az Utcazenén nem volt ott a csapat lemezlovasa, R-Nold, sőt az utolsó napi fellépésen már csak Babarci Bulcsú állt ki egy szál gitárral és játszotta el dalaikat. Érdekes volt látni, miként oldja meg az előző nap dobkísérettel előadott számokat egyedül.

De amivel leginkább belopták magukat a szívembe, azok a frappáns, nem komolykodó, életszeretettől sugárzó szövegeik. Könnyen megragadnak a fejedben, és miután megtanultad, énekled velük. Tipikusan olyan zenekar, akiknek az élő performanszaikat nem lehet kihagyni, mert igazán ott érvényesülnek. Negyven fokban is hangulatot csináltak, és hogy nem sokan táncoltak, az is csak a mondat elején említett nehezítő tényezőnek tudható be.

Összegezve nagyon jó koncerteket adtak, és ha feljönnek ide a nagy Babilonba, biztosan elmegyek bulizni.

1989-ben született. Taktaszadán töltötte boldog gyermekéveit. 2009 óta Budapesten él. A FÉLonline öreg motorosa. Tanult szabadbölcsészetet, gazdálkodás és menedzsmentet, szakács-ismereteket. Ezeket nem fejezte be, ettől függetlenül szeret verseket írni és olvasni, emberekkel együtt dolgozni, és főzni.