Gyere Te is tüntetni hétfőn 17 órakor a terézvárosi csendrendelet ellen!

515Újdonsült terézvárosiként csak támogatni tudom a csendrendelet elleni tüntetés ügyét. Mert értitek, kisétálok 22 óra 5 perckor a Lázár utcai kapunkon, hogy megigyak egy pohár jobb féle vörösbort a szomszédos Spájzban, de nem tudok, mert ki van rá írva, hogy “szeptember 10-től a terézvárosi önkormányzat hatályos rendeletének értelmében 22 óra után nem áll módunkban nyitva tartani”. Persze, ki lehet cselezni simán a rendeletet úgy, hogy a meghirdetett partikat házibulikká alakítod át, de azért az önkormányzat sem hülye és rá fog jönni. És igen, igaz az is, hogy lehet menni máshová esténként, közel a hétker meg az ötker, de akkor mi van, ha a 2010-es választások előtt egyre több polgármester gondol arra, hogy neki aztán most nagyon fontos a nyugdíjas lakosok éjszakai nyugalma és így pár szavazatért átveszi a terézvárosi mintát saját kerületében is?

– – – – –

Nem maradt más lehetőségünk, ezért TÜNTETÉST SZERVEZÜNK a média által is nyilvánosságot kapott terézvárosi csendrendelet ellen, melynek értelmében éjjel 1 után semmilyen szórakozóhely és étterem nem lehet nyitva.

Helye: Terézvárosi Önkormányzat épülete (1067 Bp, Eötvös u. 3.)
Ideje: 2009. szeptember 21. (hétfő) 17:00 óra

Sajnos kiderült, hogy a terézvárosi képviselőtestület több tagja egyszerűen nem mondott igazat, amikor a szeptember 1-én életbe lépett rendelet visszavonását megígérte. Most, porhintés gyanánt, október végére a csendrendelet újratárgyalását tűzték ki, várhatóan hasonló eredménnyel. Az eddigi egyeztetések, tiltakozások nem hoztak eredményt, ezért tüntetéssel nyilvánítjuk ki, hogy senkinek nincs joga megbénítani Budapest belvárosának éjszakai életét, csődbe vinni méltán népszerű szórakozóhelyeket, a pezsgő klubéletet korlátozni. Budapest igazi európai nagyváros, éjszakai élet nélkül nem létezhet.

Több, mint ezer munkahely, évente többszázezer szórakozó, többszázmillió adóforint és Budapest belvárosának egzisztenciája, renoméja a tét!
Ha szeretnél még valaha is bulizni egy VI. kerületi szórakozóhelyen, akkor a tüntetésen a helyed. Nélküled nem sikerülhet! Minél többen vagyunk, annál egyértelműbb lesz, hogy mennyire nevetséges és önromboló ilyen helyzetbe hozni a pesti broadwayt és a belváros lüktető központját. Az esti szórakozás színhelye a belváros, ne hagyjuk, hogy elvegyék!

A tüntetés facebookos oldalán tudsz jelentkezni, ha eljönnél, szolidaritást vállalni, ha nem jönnél meg fórumozni, ha esetleg nem értesz velünk egyet.

Written by: