Így született a rock’n’roll – Audio Love Nation klippremier

Elkészült a budapesti Audio Love Nation zenekar új videó klipje, amit a Stuck in the Drunk című dalhoz forgatott a banda Szabó Erika főszereplésével. A zenekar december 12-én rendez ingyenes bulit a Kuplungban, ahol megünneplik a videó megjelenését. A Klipünnepélyen az ALN mellett fellép a the Punch és a Baby on the Woods. Emellett mától a zenekar legutóbbi nagylemeze teljes egészben ingyenesen letölthető az együttes honlapjáról.  

A videó részleteiről Remetei Filep Ákos, az együttes gitárosa mesél:

„A klip alapjául szolgáló kisbabás poént már évekkel ezelőtt megszültük egy zenekari sörözés alkalmából, és azóta kerestük a megfelelő lehetőséget, hogy megvalósítsuk. A Stuck in the Drunk mind hangulatában, mind szövegileg passzolt a koncepcióhoz, ezért amikor végre úgy alakult minden, hogy le tudunk forgatni egy új videót, nem volt kérdéses, hogy ezt az ötletet és ezt a dalt választjuk. A szám szövege a konstans bulizással és az ezzel járó ördögi körrel foglalkozik, ahol az ember, bár másnap alig bír a tükörbe nézni az előző este miatt, a lehető legrövidebb úton megint egy buliban köt ki.

Ebbe a történetbe jól bele lehetett szőni az eredeti poént. Ehhez a kiindulási pont az volt, hogy hogyan lehetne a legjobban kifigurázni a klasszikus rock’n’roll klisét a színpadra repülő női bugyikkal. Hamar arra a következtetésre jutottunk, hogy csakis úgy, ha a lehető legjobban eltúlozzuk a dolgot. Így jött az ötlet ehhez a rock’n’roll mitológiai történethez.

A videót, ahogy az előző klipünket is, a zenekar dobosa, Jaro Mayda III rendezte és az ő filmes csapatával, a Two Horse Films-zel forgattuk. Már a korábbi videónál is színműs diákokkal dolgoztunk, és ugyanezen a vonalon elindulva jutottunk el Szabó Erikához, aki jelenleg negyedéves a Színház és Filmművészeti Egyetemen. Nagyon örültünk, hogy tudta vállalni a forgatást annak ellenére, hogy eszméletlenül elfoglalt, mert az egyetemi kötelességei mellett a Vígszínházban is rendszeresen játszik. Külön köszönet a Showbarlangnak a helyszín biztosításáért és a rengeteg barátnak, akik szerepelnek a klipben!”

Written by: